Αυτοδιοίκηση

29/11/17 15:35

τελ. ενημ.: 30/11/17 12:29

Ν. Νύκτας: «Δόλιες οι ενέργειες της Ύπατης Αρμοστείας στο Χαλκειός»

Καταπέλτης ο Δικηγόρος που κατέθεσε τα ασφαλιστικά μέτρα για λογαριασμό του Δήμου Χίου

Στο σκεπτικό της κατάθεσης των ασφαλιστικών μέτρων του Δήμου Χίου αναφέρθηκε με δηλώσεις του στον «π» ο αρμόδιος δικηγόρος Ν. Νύκτας. Όπως είπε η λογική της κατάθεσης των ασφαλιστικών μέτρων βασίστηκε στο γεγονός ότι υπάρχει κατ’ επείγουσα περίπτωση, ιδιαίτερα μετά την μονομερή απόφαση της Ύπατης Αρμοστείας να μεταφέρει και να τοποθετήσει οικίσκους στη ΒΙ.ΑΛ. το πρωί της Τετάρτης, λίγες ώρες πριν την προσφυγή του Δήμου στη Δικαιοσύνη.

«Πρόκειται για αδιανόητες κινήσεις τη στιγμή που το χρησιδάνειο έχει καταγγελθεί. Αυτές οι ενέργειες δεν δείχνουν πρόθεση απόδοσης του ακινήτου του Δήμου αλλά μόνιμης εγκατάστασης και επέκτασης», εξήγησε ο κ. Νύκτας.

Δεν έχει καμία αρμοδιότητα η Ύπατη Αρμοστεία

Ο Ν. Νύκτας υπήρξε κατηγορηματικός σε ότι αφορά στο ρόλο της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ στη διαχείριση του μεταναστευτικού. «Το πραγματικά εξοργιστικό στην περίπτωση της Χίου είναι ότι όλοι παρακολουθούμε την Ύπατη Αρμοστεία να κάνει έργα και να προκηρύσσει διαγωνισμούς. Και ρωτώ; Από πού και ως που; Η Ύπατη Αρμοστεία δεν είναι συμβασιούχος δεν έχει κανένα απολύτως δικαίωμα στον χώρος. Μάλιστα δολίως και κρυφά έτρεχε πρωί – πρωί να τοποθετήσει κοντέινερ όταν μαθεύτηκε ότι ο Δήμος θα καταθέσει αίτηση ασφαλιστικών μέτρων», είπε.

«Σήμερα πρέπει να χαίρεται όχι μόνο το Χαλκειός αλλά και όλη η Χίος. Σήμερα κατέστη σαφές ότι η Χίος είπε ότι δεν μπορεί να παίζονται παιχνίδια στις πλάτες των αδυνάμων. Κι αυτό είναι κάτι που πρέπει να το κατανοήσουν όλοι. Ξέρουμε ότι οι συνθήκες στη ΒΙ.ΑΛ. είναι άθλιες. Όμως αυτή η αθλιότητα επιχειρεί να συμπαρασύρει το Χαλκειός και ολόκληρο το νησί», κατέληξε στις δηλώσεις του ο κ. Νύκτας. 

Σχόλια άρθρου: 0
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση