Αυτοδιοίκηση

30/1/18 12:30

τελ. ενημ.: 1/2/18 11:48

Μ. Βουρνούς: «Η μεγέθυνση της ΒΙ.ΑΛ. πολλαπλασιάζει τα προβλήματα»

Για τις σοβαρές επιπτώσεις που έχει επιφέρει στην κοινωνική συνοχή η λειτουργία υποδομών εκτός κλίμακας όπως το ΚΥΤ της π. ΒΙ.ΑΛ., αναφέρθηκε ο Μ. Βουρνούς όντας προσκεκλημένος στο διεθνές συνέδριο Δημάρχων για το προσφυγικό που διοργανώθηκε στη Βιέννη με τον τίτλο «Act Now».

Ο κ. Βουρνούς σημείωσε ότι η μεγέθυνση του ΚΥΤ τείνει να πολλαπλασιάσει τα προβλήματα που έχει ήδη δημιουργήσει και εστίασε στις συνθήκες στασιμότητας που δημιουργεί η ελλειμματική εφαρμογή της εθνικής πολιτικής, καθώς δεν πραγματοποιούνται, στην ουσία, επιστροφές στην Τουρκία.

Τόνισε τις σοβαρές επιπτώσεις στην κοινωνία και την οικονομία του τόπου και κατέδειξε την ανεύθυνη και ατελέσφορη πολιτική που ασκείται από την κυβέρνηση στα Ελληνικά και Ευρωπαϊκά σύνορα, η οποία το μόνο που καταφέρνει είναι να δημιουργεί περαιτέρω προβλήματα στα ελληνικά νησιά δίχως να δίνει λύσεις και δίχως να αναλαμβάνει τις ευθύνες που της αναλογούν.

Αναφερόμενος στη θεματολογία του συνεδρίου που ήταν η “Κοινωνική Συνοχή στις πόλεις μας”, τόνισε ότι οι πολύ κακές συνθήκες που επικρατούν είτε ηθελημένα είτε από την κακή διοίκηση που ασκείται από τους κυβερνητικούς φορείς στα ΚΥΤ των Ελληνικών νησιών, αποτελούν απειλή όχι μόνο για την κοινωνική συνοχή στις τοπικές κοινωνίες, αλλά και την μελλοντική κοινωνική συνοχή των Ευρωπαϊκών κοινωνιών, στις οποίες κάποιοι από τους πρόσφυγες πιθανόν θα ενσωματωθούν, μιας και η τραυματική εμπειρία της πρώτης επαφής με Ευρωπαϊκά διοικητικά συστήματα δεν αφήνει περιθώρια εμπιστοσύνης σε αυτά.

Όπως δήλωσε ο Δήμαρχος “Την ώρα που η Ευρωπαϊκή κοινή γνώμη θεωρεί σε μεγάλο βαθμό το θέμα λήξαν μιας και οι ροές προς τα άλλα Ευρωπαϊκά κράτη έχουν σχεδόν εκμηδενιστεί, πρέπει να αξιοποιούμε κάθε ευκαιρία για ενημέρωση της κοινής γνώμης, με τεκμηρίωση και χωρίς υπερβολές, μεταφέροντας την πραγματική κατάσταση που βιώνει τόσο η τοπική κοινωνία όσο και οι πρόσφυγες και μετανάστες στα Ελληνικά νησιά”.

Σχόλια άρθρου: 0

Δείτε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση
300x250
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση