27.1.2022 14:03

ΛΑΣ Β. Αιγαίου: Επιστολή στον Περιφερειάρχη για την ακτοπλοϊκή σύνδεση των Ψαρών

Την παρέμβαση της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου για την επίλυση του ζητήματος της ακτοπλοϊκής σύνδεσης της Ηρωικής Νήσου Ψαρών με τη Χίο, ζητά η Λαϊκή Συσπείρωση Βορείου Αιγαίου με επιστολή της στον Περιφερειάρχη Κώστα Μουτζούρη. 

Σε αυτήν αναφέρει:

Κύριε Περιφερειάρχη,

Το ακριτικό ηρωικό νησί των Ψαρών, για μία ακόμα φορά βρίσκεται απομονωμένο και αποκομμένο ακτοπλοϊκά από τη Χίο και την υπόλοιπη Ελλάδα, επειδή το πλοίο της εταιρείας “Αγία Μαρίνη””, « Ψαρά Γκλόρυ» βρίσκεται για επισκευή στο Πέραμα. Δημιουργήθηκε, έτσι, ένα σοβαρό πρόβλημα για την αντιμετώπιση των καθημερινών αναγκών των Ψαριανών σε τρόφιμα, φάρμακα, περίθαλψη στο νοσοκομείο της Χίου κλπ..

Η ακτοπλοϊκή εταιρεία, που εξυπηρετεί τη γραμμή Χίο- Ψαρά, υποχρεούται άμεσα να αντικαταστήσει το πλοίο (αφού χρηματοδοτείται από το Ελληνικό δημόσιο) για να αποκαταστήσει την σύνδεση του νησιού με Χίο.

Έως τότε, η ακτοπλοϊκή εταιρεία “BLUE STAR” που καλύπτει την άγονη γραμμή Πειραιά - Καβάλα, επίσης χρηματοδοτούμενη από το Ελληνικό δημόσιο, οφείλει να περνά από τα Ψαρά για να εξασφαλίσει την σύνδεση των κατοίκων με τη Χίο.

Ως ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ Β. ΑΙΓΑΙΟΥ ζητάμε την άμεση παρέμβαση της Περιφέρειας Β. Αιγαίου στο Υπουργείο Νησιωτικής Πολιτικής προκειμένου , να μην μείνει το νησί των Ψαρών, χωρίς ακτοπλοϊκή σύνδεση αυτή τη δύσκολη χειμερινή περίοδο.

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ