3.3.2023 16:28

Κορωνίδα των προβλημάτων στη Χίο η έλλειψη νερού – Βίντεο

«Έχουμε κάνει το νησί κεφαλοτύρι από τις γεωτρήσεις- Δεν υπάρχει άλλο νερό», η δήλωση του Δημάρχου Σταμάτη Κάρμαντζη

Έκκληση στους δημότες της Χίου για εγκράτεια στο θέμα της σπατάλης του νερού, απηύθυνε μέσα από δηλώσεις του ο Δήμαρχος Σταμάτης Κάρμαντζης, στον απόηχο της προειδοποίησης της ΔΕΥΑΝ Χίου για λήψη έκτακτων μέτρων.

Ο Δήμαρχος, επεσήμανε ότι πλέον δεν υπάρχουν διαθέσιμα αποθέματα νερού, εξαιτίας της υπεράντλησης των γεωτρήσεων, προσθέτοντας ότι για να επανέλθει ο υδροφόρος ορίζοντας σε ικανοποιητικά επίπεδα θα πρέπει να περάσουν τουλάχιστον 20 χρόνια.

Σε αυτό το πλαίσιο, εξήγησε ότι, αν και ο ίδιος διαφωνούσε εξ αρχής με τις αφαλατώσεις, πλέον θεωρεί ότι αποτελεί τη μοναδική βιώσιμη λύση ώστε η Χίος να μην ξεμείνει από νερό σε περιόδους όπως το καλοκαίρι, οπότε και η ζήτηση για νερό, εξαιτίας της αύξησης πληθυσμού, εκτινάσσεται στα ύψη.

Ο Δήμαρχος Χίου, ζήτησε από τους πολίτες να κατανοήσουν την κρισιμότητα των στιγμών, περιορίζοντας την κατανάλωση του νερού ή και την σπατάλη για πότισμα μπαξέδων και κήπων.

 

Ο έντυπος «πολίτης» ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα! Συμπληρώστε την διεύθυνση σας εδώ.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας και στο Google News. Περιμένουμε τα σχόλια σας στο Facebook Page μας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ