27.5.2017 14:10

Και εγγράφως το αίτημα για δημιουργία προσωρινού ΠΡΟ.ΚΕ.ΚΑ. στο Μερσινίδι

Στάση αναμονής από τον Μητροπολίτη Μάρκο, που ξεκαθάρισε ότι θα περιμένει τις αποφάσεις της Δικαιοσύνης

Τη χρήση του Μερσινίδιου ως μεταβατικό προαναχωρησιακό κέντρο για 4 μήνες, μέχρι δηλαδή την κατασκευή μόνιμης δομής στο «18» στο Αίπος, έθεσε ως προαπαιτούμενο ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας κατά την τηλεδιάσκεψη που πραγματοποιήθηκε μεταξύ του Δημάρχου, του Αντιπεριφερειάρχη, της Περιφερειάρχη και των δύο βουλευτών το πρωί του Σαββάτου.

Ο κ. Τόσκας σημείωσε ότι μέχρι την ολοκλήρωση των εργασιών στο Αίπος, θα πρέπει να υπάρξει προσωρινή δομή κράτησης πρώτον για τους παραβατικούς, δεύτερον για όσους δεν δικαιούνται άσυλο και τρίτο για όσους επιθυμούν να επιστρέψουν πίσω στην πατρίδα τους. Ο υπουργός ξεκαθάρισε με τον πλέον σαφή τρόπο ότι μέχρι να ολοκληρωθούν οι εργασίες στο «18» δεν μπορεί η Χίος να συνεχίσει να παραμένει αθωράκιστη. Έτσι πρότεινε τη δημιουργία προσωρινής δομής στο Μερσινίδι, πετώντας με αυτόν τον τρόπο το μπαλάκι στη Μητρόπολη Χίου.

Εν αναμονή της τελικής απόφασης

Σύμφωνα με τον Βουλευτή Ανδρέα Μιχαηλίδη σε επικοινωνία που υπήρξε με τον Μητροπολίτη Μάρκο ειπώθηκε ότι η Μητρόπολη θα περιμένει την τελεσίδικη απόφαση της Δικαιοσύνης για το Μερσινίδι ενώ ζητήθηκε από τους δύο Βουλευτές, τον Δήμαρχο και τον Αντιπεριφερειάρχη να καταθέσουν γραπτό αίτημα με το οποίο θα ζητούν τη χρήση του Μερσινιδίου για προσωρινό ΠΡΟ.ΚΕ.ΚΑ. θέτοντας μάλιστα σαφή χρονικά περιθώρια. 

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ