15.1.2018 15:03

Η προσφυγική κρίση μετατρέπεται σε κρίση θεσμών

Τις ευθύνες της Κυβέρνησης στο αδιέξοδο που ακολουθεί το προσφυγικό με αποτέλεσμα να ευνοείται η ακροδεξιά ρατσιστική ρητορική και ο εκφασισμός της τοπικής κοινωνίας, αναδεικνύει με ανακοίνωσή της η Χιακή Συμπολιτεία.

«Ως Χιακή Συμπολιτεία αυτή την καθαρή πολιτική διαπίστωση τη διατυπώσαμε στον αρμόδιο Αν. Υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής κ. Ι. Μουζάλα κατά την επίσκεψή του στη Χίο. Ταυτόχρονα δεν θα κουραστούμε να υπογραμμίζουμε τις ευθύνες της Κυβέρνησης και των (εξαφανισμένων) τοπικών εκπροσώπων της.

Την ίδια στιγμή η δημοτική αρχή εξαντλείται σε διαχειριστικού τύπου συζητήσεις για το κολαστήριο της ΒΙΑΛ χωρίς να καταγγέλλει την κυβερνητική πολιτική στο σύνολό της. Από την πρώτη στιγμή (Δεκέμβριος 2015) είχαμε δημόσια επισημάνει ότι η παραχώρηση της ΒΙΑΛ θα οδηγούσε σε απρόβλεπτες καταστάσεις όπως και έγινε. Τότε η δημοτική αρχή πανηγύριζε για την αγορά του ακινήτου.

Αυτή η κοντόφθαλμη πολιτική οδηγεί σε απαράδεκτες καταστάσεις  όπως αυτές που ζήσαμε στο πρόσφατο Δημοτικό Συμβούλιο, με μικροπολιτικές πλειοδοσίες, ύβρεις και ευτελισμό των διαδικασιών.

 Καταστάσεις που πλήττουν καίρια το κύρος και την αξιοπιστία του θεσμού.  Όταν απουσιάζει η πολιτική και επί της ουσίας συζήτηση, η κρίση μετατρέπεται σε κρίση  θεσμών και δημοκρατίας.

Η Χιακή Συμπολιτεία κατέθεσε στο Δημοτικό Συμβούλιο τη δική της καθαρή και αιτιολογημένη πρόταση: 

-          Η Κοινή Δήλωση ΕΕ-Τουρκίας και η συνεπαγόμενη κυβερνητική πολιτική είναι το πρόβλημα και όχι οι κατατρεγμένοι που φτάνουν στην «πολιτισμένη»  Δύση

-           Διεκδίκηση ανθρώπινων συνθηκών διαβίωσης με το Δήμο μπροστάρη στην αλληλεγγύη της τοπικής κοινωνίας, απεγκλωβισμός των ανθρώπων από τα νησιά και ισοκατανομή τους σε Ελλάδα και Ευρωπαϊκή Ένωση».

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στο Facebook Page μας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ