15.9.2021 14:18

Επαφές με πολίτες στα Μεστά για να ξεκινήσει το αντιπλημμυρικό έργο

Χρονοβόρα διαδικασία, ο ορισμός των τιμών των απαλλοτριώσεων με δικαστική απόφαση

Σε τροχιά υλοποίησης βρίσκονται τα έργα αντιπλημμυρικής προστασίας στην περιοχή του ρέματος Καλοπλύτη και στην περιοχή των Μεστών.

Η συμβασιοποίηση των δυο έργων με προϋπολογισμό ύψους 2.160.000 για τον Καλοπλύτη και 2.800.000 για τα Μεστά θα δώσει ένα τέλος στα πλημμυρικά φαινόμενα.

Σχετικά με το αντιπλημμυρικό έργο των Μεστών, ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών, Γ. Ξενάκης ανέφερε ότι δεν υπήρχε ενδιαφέρον για το ζήτημα των απαλλοτριώσεων γεγονός που προβλημάτισε την Τεχνική Υπηρεσία.

Ο κ. Ξενάκης εξήγησε τον λόγο, για τον οποίο ο Δήμος δεν θα προχωρήσει σε δικαστική απόφαση που θα καθορίζει και την αντίστοιχη  τιμή των απαλλοτριώσεων καθώς όπως είπε πρόκειται για μια χρονοβόρα διαδικασία:

«Οι κάτοικοι θέλουν την απόφαση του δικαστηρίου. Θέλουμε στα Μεστά να μην πάμε με αυτή τη λογική γιατί μέχρι να γίνει το δικαστήριο να βγει η τιμή μονάδας, να καταθέσουμε τα χρήματα στο παρακαταθηκών και δανείων μπορεί να περάσουν και 6 μήνες και 8 μήνες»

Έτσι ο Δήμος Χίου θα προσπαθήσει να ευαισθητοποιήσει τους συνολικά 58 κάτοικους ώστε να προχωρήσει η διαδικασία των απαλλοτριώσεων άμεσα:

«Για αυτό τον λόγο κάναμε μια ομάδα με τον επιβλέποντα μηχανικό προκειμένου να ευαισθητοποιήσουμε τους πολίτες που είναι να πάρουν την απαλλοτρίωση, να μας δώσουν μια βεβαίωση ότι συμφωνούν και να προχωρήσει το έργο άμεσα».

 

 

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ