26.6.2017 10:24

«Έκρυψαν» τα απορριμματοφόρα εκτός Δημοτικού Αμαξοστασίου

Κίνηση «ματ» της Δημοτικής Αρχής για να αποφύγει τον αποκλεισμό από τους συμβασιούχους υπαλλήλους καθαριότητας που συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις μέχρι το πρωί της Πέμπτης

Αμετακίνητοι μέχρι το πρωί της Πέμπτης στις καταλήψεις του αμαξοστασίου του Δήμου παραμένουν οι συμβασιούχοι υπάλληλοι της καθαριότητας του Δήμου Χίου έπειτα από τη νέα απόφαση της ΠΟΕ- ΟΤΑ. Οι συμβασιούχοι συνεχίζουν τον αποκλεισμό του αμαξοστασίου σε αντίθεση με τους συναδέλφους τους μόνιμους υπαλλήλους που συνεχίζουν να εργάζονται κανονικά.

Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Γ. Μπελέγρη από το πρωί της Δευτέρας βρίσκονται στους δρόμους 8 απορριμματοφόρα στην πόλη της Χίου, 2 οχήματα γάντζοι, το ημιρυμουλκούμενο όχημα που μεταφέρει τα απορρίμματα από τον Σ.Μ.Α. στον ΧΑΔΑ συν 1 απορριμματοφόρο για κάθε μία από τις Δ.Ε. Αμανής, Καρδαμύλων και Μαστιχοχωρίων.

«Έκρυψαν» αλλού τα οχήματα

Εντύπωση ωστόσο προκαλεί η κίνηση της Δημοτικής Αρχής να μεταφέρει πάνω από τον μισό αριθμό των απορριμματοφόρων, σε φυλασσόμενο δημοτικό χώρο εκτός αμαξοστασίου σε μία προσπάθεια να αποφύγει τον αποκλεισμό που επέβαλλαν οι συμβασιούχοι υπάλληλοι του Δήμου.

«Τα οχήματα είναι σε άλλο δημοτικό χώρο και φυλάσσονται», αρκέστηκε να δηλώσει ο αντίδημαρχος Γ. Μπελέγρης.

Ο ίδιος πάντως σημείωσε ότι ο κάθε εργαζόμενος είναι ελεύθερος να αποφασίσει τι θα κάνει λέγοντας όμως ότι δεν είναι δυνατόν να αμοίβεται και ο μόνιμος υπάλληλος που δουλεύει κανονικά με 40 βαθμούς και ο συμβασιούχος που απλά κάθεται στην είσοδο του αμαξοστασίου.

Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη του Γ. Μπελέγρη. 

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ