30.3.2018 18:58

ΗΧΗΤΙΚΟ| Λουκέτο ή αύξηση του κόστους για τους δημότες σε 4 δομές του Νομικού Προσώπου

Απορρίφθηκαν για 3ο συνεχή μήνα από το Ελεγκτικό Συνέδριο οι πληρωμές των συμβασιούχων υπαλλήλων

Μείζον θέμα με την ομαλή λειτουργία του Ιωνικού Κολυμβητηρίου, του Κλειστού Γυμναστηρίου των Καμποχώρων και του ΒΑ.Ο.Λ. αλλά και παιδικών σταθμών προκύπτει από την άρνηση του Ελεγκτικού Συνεδρίου να εγκρίνει τα εντάλματα πληρωμής εργολάβου που έχει συμβληθεί με το Νομικό Πρόσωπο, προκειμένου να παράσχει προσωπικό διαφόρων ειδικοτήτων ώστε να λειτουργήσουν οι συγκεκριμένες δομές.

Αναλύοντας την κατάσταση στο politischios.gr ο Π. Καμπούρης εξήγησε ότι το Νομικό Πρόσωπο αποφάσισε να υπογράψει σύμβαση με εργολάβο, μέσα από 3 διαφορετικούς διαγωνισμούς με δεδομένο ότι η κεντρική διοίκηση δεν παρέχει το απαραίτητο προσωπικό για να λειτουργήσουν οι δομές.

Μέσα από αυτές τις συμβάσεις απασχολούνται από την αρχή του έτους 18 συνολικά άτομα στο Ιωνικό Κολυμβητήριο, σε βρεφονηπιακούς σταθμούς καθώς και στα Κλειστά Γήπεδα των Καμποχώρων και του Β.Α.Ο.Λ..

Από όλες τις περιπτώσεις πιο χαρακτηριστική είναι η περίπτωση του Ιωνικού Κολυμβητηρίου που εκτός από το Τεχνικό Προσωπικό, το υπόλοιπο προσωπικό όμως οι νοσηλευτές, οι ναυαγοσώστες και η γραμματεία είναι συμβασιούχοι και όχι μόνιμοι εργαζόμενοι. 

Με απόφασή του το Ελεγκτικού Συνεδρίου για τρίτο συνεχή μήνα απέρριψε τα εντάλματα πληρωμής με αποτέλεσμα ο εργολάβος να έχει υποχρεωθεί να καταβάλλει τους εργαζομένους πάνω από 50.000 ευρώ χωρίς ωστόσο να έχει λάβει ούτε ένα ευρώ από το Νομικό Πρόσωπο.

Αυτή η περίπλοκη κατάσταση απασχόλησε το Διοικητικό Συμβούλιο του Νομικού Προσώπου του Δήμου που συνεδρίασε το απόγευμα της Παρασκευής, με τα μέλη να διατυπώνουν την άποψη ότι με αυτή την πρακτική του το κράτος είτε θα οδηγήσει σε κλείσιμο αυτές τις δομές, είτε το κόστος των συμβάσεων θα πρέπει να βαρύνει τους δημότες που κάνουν χρήση των συγκεκριμένων υπηρεσιών.

Τα μέλη μάλιστα, με δεδομένο ότι ο εργολάβος δεν προτίθεται να συνεχίσει τη σύμβαση μη έχοντας λάβει τα όσα προβλέπει η σύμβαση, ήρθαν σε τηλεφωνική επικοινωνία με το Προεδρείο του Δημοτικού Συμβουλίου ώστε να συγκληθεί εκτάκτως το Σώμα εντός της Μεγάλης Εβδομάδας με σκοπό να αποτιμηθεί η κατάσταση και να παρθούν αποφάσεις.

Ακολουθεί το ηχητικό απόσπασμα με δηλώσεις του προέδρου του Ν.Π.Δ.Δ. του Δήμου Π. Καμπούρη στον «π».

Αρχείο ήχου

Pantelis Kampouris 5bfb6b7adb

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ