21.8.2019 19:20

Η Χίος στα χέρια του Σταμάτη Κάρμαντζη

Τριάδα δεσμεύσεων του νέου δημάρχου στην πανηγυρική τελετή ορκωμοσίας της νέας δημοτικής αρχής

Σε πανηγυρικό κλίμα και παρουσία σύσσωμων των αρχών της Χίου αλλά και αιρετών που βρέθηκαν στο τιμόνι της διοίκησης του νησιού σε κρίσιμες χρονικά στιγμές, πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης η τελετή ορκωμοσίας της νέας Δημοτικής Αρχής.

Η τελετή

Σύμφωνα με το πρωτόκολλο στην τελετή συμμετείχαν όλοι οι εκλεγμένοι της Χίου κατά τις τελευταίες δημοτικές εκλογές. Στην κεντρική σκηνή του Ομηρείου ανέβηκε μόνο ο νέος Δήμαρχος Σταμάτης Κάρμαντζης, ο οποίος έθεσε το χέρι στο Ευαγγέλιο δίνοντας τον εξής όρκο, τον οποίο επανέλαβαν και οι υπόλοιποι παρευρισκόμενοι:

«Ορκίζομαι να είμαι πιστός στην πατρίδα, να υπακούω στο Σύνταγμα και στους νόμους και να εκπληρώνω τίμια και ευσυνείδητα τα καθήκοντά μου».

Ακολούθως έδωσαν όρκο στην τιμή και στη συνείδησή τους όσοι επέλεξαν τον πολιτικό όρκο ως εξής: «Δηλώνω στην τιμή και στη συνείδησή μου να είμαι πιστός στην πατρίδα, να υπακούω στο Σύνταγμα και στους νόμους και να εκπληρώνω τίμια και ευσυνείδητα τα καθήκοντά μου».

Η πρώτη ομιλία του Σταμάτη Κάρμαντζη ως Δημάρχου

Για στιγμή ορόσημο που σηματοδοτεί την έναρξη της δημοτικής θητείας και αποτελεί ένα νέο ξεκίνημα για τον Δήμο Χίου, έκανε λόγο στην πρώτη του ομιλία ο νέος Δήμαρχος Σταμάτης Κάρμαντζης.

«Είναι μια καινούργια μέρα, ένα νέο ξεκίνημα. Είναι η στιγμή που καταθέτουμε τη δημόσια δέσμευσή μας να εργαστούμε από κοινού, να παλέψουμε για το κοινό καλό, για το συμφέρον του τόπου μας και των ανθρώπων μας. 

Ο Δήμος της Χίου, ο Δήμος μας, είναι το κοινό μας σπίτι. Κι αυτό δεν είναι σχήμα λόγου αλλά ζωντανή πραγματικότητα. Αυτό το κοινό μας σπίτι λοιπόν έχουμε το χρέος να το αγαπούμε, να το φροντίζουμε, να αντιμετωπίζουμε τα προβλήματα του, να το παραδώσουμε καλύτερο στις γενιές που έρχονται. Και καταθέτω τη βεβαιότητά μου ότι αυτό θα πράξουμε, όλοι και όλες που σήμερα βρισκόμαστε εδώ. Ο καθένας και η καθεμιά από τη θέση που μας έχει τάξει η κρίση του χιώτικου λαού.

Προσωπικά έχω καταθέσει δημόσια τη δέσμευσή μου να εργαστώ για μια ακόμη φορά μαζί με αιρετούς, εργαζόμενους και όλους τους συμπολίτες, να δώσω όλες μου τις δυνάμεις για το κοινό καλό, για να κάνουμε τη Χίο μας τόπο που αξίζει να ζεις, τόπο αντάξιο της ιστορίας και του πολιτισμού της», ανέφερε ο νέος Δήμαρχος.

Οι τρεις πυλώνες και οι στόχοι

Αναφερόμενος στη νέα δημοτική θητεία, ο Σταμάτης Κάρμαντζης σημείωσε ότι δεν περισσεύει κανείς, υπογραμμίζοντας ότι το σχέδιό του εδράζεται σε τρεις βασικούς άξονες.

  • Να βελτιωθεί ριζικά η καθημερινότητα, η ποιότητα ζωής των πολιτών, ισότιμα και χωρίς διακρίσεις, με ιδιαίτερη προσοχή σε όσους έχουν μεγαλύτερη ανάγκη, από το κέντρο της πόλης μέχρι και τον πιο απομακρυσμένο οικισμό.
  • Να ολοκληρωθούν επιτέλους οι κρίσιμες υποδομές που έχει ανάγκη ο τόπος, τα μεγάλα έργα που όλοι γνωρίζουμε. Τα έργα  που για χρόνια ακούμε αλλά δεν τα βλέπουμε στην πράξη.
  • Να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις για οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη, για δημιουργία και θέσεις εργασίας.

«Σε αυτή τη μεγάλη προσπάθεια δεν περισσεύει κανείς. Και ειδικότερα θέλουμε συμμέτοχους τους δημότες μας σ’ αυτό το σημαντικό ταξίδι Κλειδιά για να τα πετύχουμε όλα αυτά είναι η μεθοδικότητα, η σκληρή δουλειά και η συνεργασία. Η πίστη μου στη συνεργασία και τη συμπόρευση δεν είναι συγκυριακή. Είναι βαθιά μου δημοκρατική πεποίθηση. Και είμαι βέβαιος ότι το σύνολο του δημοτικού συμβουλίου, καθώς και όλα τα κοινοτικά συμβούλια θα σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και θα δείξουν πνεύμα ομόνοιας και σύμπνοιας. Άλλωστε, το έχει δείξει η ζωή και η ιστορία,  μόνο ενωμένοι μπορούμε να πάμε μπροστά!  Το μέλλον περιμένει απαντήσεις, κι εμείς είμαστε εδώ για να τις δώσουμε!

Κλείνοντας θέλω να συγχαρώ θερμά και ειλικρινά όλους και όλες που σήμερα ορκιστήκαμε και να ευχηθώ, από τα βάθη της καρδιάς μου, να έχουμε υγεία και δύναμη, όρεξη και αποτελεσματικότητα για μια γόνιμη και δημιουργική δημοτική θητεία.

Καλή επιτυχία, καλή θητεία σε όλες και όλους», κατέληξε ο νέος Δήμαρχος.

Ολόκληρο το φωτογραφικό άλμπουμ της ορκωμοσίας στο Facebook του "π"

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ