12.5.2023 18:50

Δήμαρχε επιτέλους βάλε ένα ΤΕΛΟΣ!

Τη στιγμή που οι δημότες στενάζουν από τις ανατιμήσεις και την ακρίβεια η διοίκηση της Μονομετοχικής εισηγείται προσαύξηση της αποζημίωσής της κατά 10% λόγω…πληθωριστικής αύξησης

Ακόμη μία αφορμή για να βρεθεί στο επίκεντρο της αρνητικής επικαιρότητας, βρήκε η διοίκηση της Μονομετοχικής Εταιρείας Αξιοποίησης Ακινήτων του Δήμου Χίου – της πλέον άχρηστης εταιρείας του Δήμου - προκαλώντας όμως αυτή τη φορά το δημόσιο αίσθημα στον υπέρτατο βαθμό.

Και αυτό γιατί τη στιγμή που οι δημότες έχουν γονατίσει από την ακρίβεια και τις διαρκείς ανατιμήσεις σε βασικά αγαθά, η διοίκηση της Μονομετοχικής δηλαδή οι Κωνσταντίνος Ανδρεάδης και Κατερίνα Τσούχλη, εισηγούνται προς το Διοικητικό Συμβούλιο την προσαύξηση της αντιμισθίας τους κατά 10%.

Το ακόμα πιο εξοργιστικό στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι το γεγονός ότι, αυτή η εισήγηση, έρχεται να αιτιολογηθεί ως απόρροια της πληθωριστικής αύξησης.

Τι λέει η εισήγηση

Κρατώντας και το μαχαίρι και το καρπούζι, κατά τη λαϊκή παροιμία, η ανεκδιήγητη διοίκηση της εταιρείας, στην εισήγησή της συνδέει την πληθωριστική αύξηση με την αποζημίωση των Ανδρεάδη και Τσούχλη, λέγοντας ότι η εταιρεία θα πρέπει να προβεί σε αναπροσαρμογή τόσο των εσόδων όσο και των εξόδων της.

Σε αυτό το πλαίσιο μάλιστα, η διοίκηση ετοιμάζεται να επιβάλλει επιπλέον φέσι 10% σε κάθε ανανέωση μίσθωσης συμβολαίου καταλήγοντας ότι: «παράλληλα με τα παραπάνω προτείνεται η αύξηση της αποζημίωσης της διοίκησης κατά 10%».

Θα συνεχίζει να βάζει πλάτη ο Σταμάτης Κάρμαντζης;

Σε όλα τα παραπάνω, έρχεται να προστεθεί η μέχρι σήμερα χαλαρή στάση του Δημάρχου Χίου Σταμάτη Κάρμαντζη απέναντι στις παλινωδίες της διοίκησης και του προέδρου της εταιρείας αφού πέρα από την μηδαμινή παραγωγή έργου και την αυτοπροβολή δεν έχει να προσφέρει τίποτα απολύτως στους δημότες της Χίου.

Το ερώτημα είναι εάν μετά από αυτό ο Δήμαρχος Χίου θα συνεχίσει να βάζει πλάτη στη διοίκηση της ανύπαρκτης δημοτικής εταιρείας, αρκούμενος σε μία απλή παραίνεση απόσυρσης του θέματος ή επιτέλους θα πράξει το πρέπον και θα ζητήσει την παραίτησή τους.

Θεωρεί ηθικά, κοινωνικά και πολιτικά ορθό ο Δήμαρχος Χίου, τη στιγμή που οι δημότες στενάζουν από την ακρίβεια, τη στιγμή που κατάσχονται τραπεζικοί λογαριασμοί, τη στιγμή που η ΔΕΥΑΝΧ κλείνει υδρόμετρα με την αιτιολογία ότι «δεν είμαστε πρόνοια εμείς», η διοίκηση της Μονομετοχικής να ψηφίζει για αύξηση των αποδοχών της;

Ο «Πολίτης» και οι πολίτες αναμένουν επιτέλους το λογικό, το πρέπον και το αυτονόητο.

Ο έντυπος «πολίτης» ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα! Συμπληρώστε την διεύθυνση σας εδώ.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας και στο Google News. Περιμένουμε τα σχόλια σας στο Facebook Page μας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ