16.9.2021 14:27

«Διαθέσιμα 425.000€ για αντισηπτικά σε όλα τα σχολεία της Χίου»

Σε μείζον θέμα της τοπικής επικαιρότητας έχει αναδειχθεί το ζήτημα της επάρκειας αντισηπτικών στα σχολεία της Χίου, κάτι που οδήγησε σε διάλυση της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου της Τετάρτης έπειτα από βαρύτατους χαρακτηρισμούς και αντεγκλήσεις μεταξύ συμβούλων με τον Δήμαρχο και τους αντιδημάρχους.

Σε δηλώσεις του ο αντιδήμαρχος Οικονομικών Γιώργος Μπελέγρης επεσήμανε ότι το Υπ. Εσωτερικών διέθεσε 600.000€ στον Δήμο Χίου για την αντιμετώπιση του Covid 19, εκ των οποίων δόθηκαν από 60.000 σε Νομικό Πρόσωπο και ΔΗΚΕΧ και 25.000 € σε απολυμάνσεις.

«Υπάρχουν διαθέσιμα 425.000 € όχι απλά για να καλυφθούν αλλά να υπερκαλυφθούν οι ανάγκες των σχολείων για ένα χρόνο και για αντισηπτικά και για μάσκες και για οτιδήποτε άλλο χρειαστεί», εξήγησε ο Γιώργος Μπελέγρης, επισημαίνοντας όμως ότι δεν υπάρχει κανένα σχολείο που να έχει αιτηθεί χρηματοδότηση για κάτι τέτοιο.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ