11.5.2017 16:13

Διαφωνίες λίγο πριν την ανακοίνωση του τελικού πορίσματος

Τι ανακοίνωσε το «δεξί χέρι» του Γιάννη Μουζάλα Ανθή Καραγγελή στα μέλη της διαπαραταξιακής επιτροπής του Δήμου

Εντάσεις και διαφωνίες μεταξύ των μελών της διαπαραταξιακής επιτροπής του Δήμου για το μεταναστευτικό, σημειώθηκαν στη συνεδρίαση της Πέμπτης που πραγματοποιήθηκε παρουσία της Διευθύντριας Υποδοχής και Ταυτοποίησης του Υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής Ανθής Καραγγελή.

Τι είπε για τη ΒΙ.ΑΛ.

Η κα. Καραγγελή κατά την παρουσία της στην επιτροπή ανέλυσε διεξοδικά τον σχεδιασμό του Υπ. Μεταναστευτικής Πολιτικής για τη Χίο.

Σε ότι αφορά στη ΒΙ.ΑΛ. πρότεινε την μετατροπή της σε έναν ελεγχόμενο αλλά όχι κλειστό χώρο. Έκανε λόγο για βελτίωση υποδομών, αγορά νέων οικίσκων και επισκευή παλαιότερων, αγορά τουαλετών και ντουζ, ενίσχυση σταθμού της ΔΕΗ, συντήρηση εξοπλισμού και πυροσβεστικές παρεμβάσεις.

Αναφορικά με την παρουσία των Μ.Κ.Ο. στη ΒΙ.ΑΛ. επεσήμανε ότι σταδιακά και μέχρι το καλοκαίρι θα απομακρυνθούν και θα συνεχιστεί η συνεργασία μόνο με τον Ερυθρό Σταυρό, την WAHA και τη Μετάδραση.

Παράλληλα σημείωσε ότι το Υπουργείο θα προχωρήσει στη δημιουργία Προαναχωρησιακού Κέντρου στη Χίο, σε σημείο που θα υποδείξει η Αστυνομία, η οποία σημειωτέον δεν δέχεται τη δημιουργία Κέντρου μέσα στη ΒΙ.ΑΛ..

Έτσι θα αδειάσει η Σούδα

Σε ότι αφορά στο ζήτημα του κλεισίματους της παράνομης δομής της Σούδας η κα. Καραγγελή ανέλυσε τον σχεδιασμό της ως εξής.

Ένα μέρος όσων διαμένουν σήμερα στον καταυλισμό της Σούδας, θα μεταφερθούν στο Προαναχωρησιακό Κέντρο. Ταυτόχρονα θα γίνει προσπάθεια να φύγουν για την Αθήνα ευάλωτες ομάδες που διαμένουν στη ΒΙ.ΑΛ. και να δώσουν τη θέση τους σε άτομα που εντάσσονται στη συγκεκριμένη κατηγορία και διαμένουν στη Σούδα.

Οι εντάσεις και οι διαφωνίες

Κατά τη συνεδρίαση οι τόνοι ανέβηκαν όταν ο Δημοτικός Σύμβουλος Στέλιος Καμπούρης κατήγγειλε την κα. Καραγγελή για ανεπάρκεια απαντήσεων αποχωρώντας από την αίθουσα.

Παράλληλα από την πλευρά της Λαϊκής Συσπείρωσης ο Μάρκος Σκούφαλος, αναγνωρίζοντας ότι η επιτροπή έχει καθυστερήσει υπερβολικά και οι εξελίξεις την έχουν ξεπεράσει σημείωσε προς τα υπόλοιπα μέλη ότι θα παραστεί σε ακόμα μία συνεδρίαση και στη συνέχεια θα δώσει στη δημοσιότητα το πόρισμα της παράταξής του για τα βήματα που θα πρέπει να ακολουθήσει ο Δήμος Χίου.

Και παρότι η Επιτροπή του Δήμου φαίνεται ότι είχε καταλήξει στην τελική πρόταση, η παρουσία Τσιριγώτη που μετέφερε την άρνηση της ΕΛ.ΑΣ. για δημιουργία προαναχωρησιακού κέντρου στη ΒΙ.ΑΛ. δημιούργησε και πάλι διαφοροποιήσεις μεταξύ κυρίως του συνδυασμού Βουρνού και Λαμπρινούδη για τη στάση που θα πρέπει να τηρηθεί αν για παράδειγμα η ΕΛ.ΑΣ. προτείνει το αεροδρόμιο των Ολύμπων για δημιουργία ενός τέτοιου κέντρου.

Να σημειωθεί ότι πολλοί σύμβουλοι είχαν ενημερωθεί για πιθανή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου την Παρασκευή με αποκλειστικό θέμα το μεταναστευτικό ωστόσο μετά τις νέες εξελίξεις αυτή η συνεδρίαση αναβάλλεται και πάλι για μία ακόμη εβδομάδα.   

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ