26.8.2017 11:28

Διαφωνίες και καταγγελίες για αδιαφανείς προσλήψεις στο Νομικό Πρόσωπο

Με τη σύμφωνη γνώμη της πλειοψηφίας των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου αποφασίστηκε η πρόσληψη 9 ατόμων μέσα ΕΣΠΑ καθώς και η απευθείας ανάθεση για την πρόσληψη για ένα μήνα εργατών καθαριότητας.

Ο προγραμματισμός προβλέπει την πρόσληψη 4 βρεφονηπιοκόμων, 3 Βοηθών Τ.Ε. και 2 Νηπιαγωγών προκειμένου το Νομικό Πρόσωπο να μπορέσει να ανταπεξέλθει στα 430 παιδιά που φέτος θα φιλοξενήσει στις δομές του.

Τα πνεύματα οξύνθηκαν όταν η Κλαίρη Κωστάλα εκ μέρους της Λαϊκής Συσπείρωσης και η πρόεδρος των εργαζομένων του Δήμου Αγγελική Γκιουβέτση κατέθεσαν τη διαφωνία τους στο ζήτημα της πρόσληψης καθαριστών μέσα από απευθείας ανάθεση κάνοντας λόγο αδιαφανείς και διαβλητές διαδικασίες. Παράλληλα κατηγόρησαν τη διοίκηση του Νομικού Προσώπου ότι δεν είχε έγκαιρα προβεί στον κατάλληλο προγραμματισμό για τους καθαριστές με αποτέλεσμα να καθυστερήσουν οι προσλήψεις. «Ο προγραμματισμός που κάνουμε είναι από νωρίς και ως προς τις θέσεις και ως προς τον χρόνο. Δυστυχώς όμως ο τρόπος με τον οποίο ανταποκρίνεται το κράτος στα αιτήματά μας, τινάζει στον αέρα τον σχεδιασμό μας. Αν δεν προχωρήσουμε τώρα στην πρόσληψη ατόμων η λύση είναι να μην ανοίξουν οι παιδικοί σταθμοί τον Σεπτέμβρη. Να αναλάβετε όμως και την ευθύνη», απάντησε με τη σειρά του ο Π. Καμπούρης. 

 

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ