25.5.2017 17:35

ΒΙΝΤΕΟ- Σε τροχιά σύγκρουσης με τους νοτιοχωρούσους η ΕΛ.ΑΣ..

«Ο Υποστράτηγος μας είπε ότι θα περάσει πάνω από γριές και γέρους μαζί με τον Εισαγγελέα για να φθάσει στους Ολύμπους», δήλωσε ο πρόεδρος του χωριού Μιχάλης Χαλκιάς

Την τακτική της σύγκρουσης επιλέγει ανοιχτά το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη προκειμένου αιφνιδιαστικά να εγκαταστήσει προαναχωρησιακό κέντρο 300 ατόμων στο στρατιωτικό αεροδρόμιο των Ολύμπων.

Σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης στο μέγαρο της Αστυνομικής Διεύθυνσης υπό τον υποστράτηγο της ΕΛ.ΑΣ. Νικόλαος Ζησιμόπουλο μεταφέρθηκε στους παρέδρους της νότιας Χίου αλλά και στον Δήμαρχο Μανώλη Βουρνού, η αμετάκλητη απόφαση του Υπουργείο για δημιουργία προαναχωρησιακού κέντρου στους Ολύμπους.

Το κέντρο

Σύμφωνα με τα όσα τους μεταφέρθηκαν πρόκειται για μία δομή 300 περίπου ατόμων που θα αναπτυχθεί σε ένα τμήμα του στρατιωτικού αεροδρομίου. Οι πρώτοι 18 οικίσκοι από τους συνολικά 88 θα μεταφερθούν με το πλοίο της γραμμής από τον Πειραιά και θα εγκατασταθούν άμεσα στον χώρο που έχει δεσμευτεί από το Υπουργείο.

«Δεν κάνουμε πίσω»

Παρότι ο Δήμαρχος Μανώλης Βουρνούς ζήτησε πίστωση 3 ημερών ώστε να διεξαχθεί ανοιχτή συζήτηση με τη συμμετοχή όλων των εμπλεκόμενων φορέων ο υποστράτηγος Ζησιμόπουλος ερχόμενος εκ νέου σε επικοικωνία με το αρχηγείο, απέρριψε την πρόταση του Δημάρχου, μεταφέροντας την αμετάκλητη απόφαση της ΕΛ.ΑΣ. να προχωρήσουν άμεσα οι διαδικασίες για τη δημιουργία του προαναχωρησιακού κέντρου. Μάλιστα σύμφωνα με τα λεγόμενα του παρέδρου των Ολύμπων Μιχάλη Χαλκιά, ο κ. Ζησιμόπουλος φέρεται να είπε ότι θα περάσει πάνω από γριές και γέρους μαζί με τον Εισαγγελέα για να φθάσει στο στρατιωτικό αεροδρόμιο.

«Λάθος κίνηση»

Μιλώντας στα τοπικά Μ.Μ.Ε. ο Μανώλης Βουρνούς χαρακτήρισε ως λανθασμένη την απόφαση για δημιουργία ΠΡΟ.ΚΕ.ΚΑ. στο νησί, έχοντας όμως προηγουμένως αναγνωρίσει την αναγκαιότητα ύπαρξής του.

«Κληθήκαμε από τον υποστράτηγο Ν. Ζησιμόπουλο προκειμένου να μας ανακοινωθεί η δημιουργία προαναχωρησιακού κέντρου στους Ολύμπους. Από την αρχή είχαμε εκφραστεί και είπαμε ότι είναι μία λάθος απόφαση. Έπρεπε να έχει προηγηθεί διάλογος. Τους καλέσαμε να μην προχωρήσουν σε καμία ενέργεια και να σκεφτούν ξανά τον χώρο στον οποίο θα γίνει. Θα πρέπει να γίνει σύσκεψη για να κατατεθούν όλες οι απόψεις», ανέφερε ο κ. Βουρνούς και προσέθεσε: «Η δήλωση του κ. Τόσκα προσβάλλει την τοπική αυτοδιοίκηση και ειδικά τον Δήμου Χίου διότι θεωρεί ότι θα έπρεπε να έχει αποφασίσει τη θέση του ΠΡΟ.ΚΕ.ΚΑ.. Ξεχνά ο Υπουργός ότι πριν από 1 εβδομάδα η Αντιστράτηγος Τσιριγώτη ήρθε στη Χίο και μας είπε ότι δεν είναι δουλειά του Δήμου να αναζητήσει θέση. Καλώ τον Πρωθυπουργό να επαναφέρει στην τάξη ολόκληρο το σύστημα παρακολούθησης του μεταναστευτικού».

«Εκείνοι θα χτίζουν εμείς θα γκρεμίζουμε»

Την ίδια ώρα αποφασισμένοι να αντιπαλέψουν σθεναρά τη δημιουργία ΠΡΟ.ΚΕ.ΚΑ. στους Ολύμπους εμφανίζονται οι πάρεδροι των νοτιοχώρων που καλούν τους Χιώτες στις επάλξεις.

«Σήμερα όλοι δηλώνουμε τις παραιτήσεις μας. Δεν θα υποχωρήσουμε σε καμία πίεση από την Αστυνομία. Το πρωί θα χτίζουν αυτοί τον 3μετρο τοίχο και το βράδυ εμείς θα τα γκρεμίζουμε», ανέφεραν σε δηλώσεις τους στα τοπικά Μ.Μ.Ε. προαναγγέλοντας δυναμικές κινητοποιήσεις από τα ξημερώματα της Παρασκευής στη νότια Χίο. 

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στο Facebook Page μας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ