15.5.2020 15:12

ΒΙΝΤΕΟ- Ώρα αποφάσεων για την καλοκαιρινή προκυμαία

Την άποψή του  ότι η προκυμαία θα πρέπει να παραδοθεί για χρήση σε πολίτες αλλά και επαγγελματίες, καταθέτει μέσα από επιστολή της προς τον πρόεδρο του Διαδημοτικού Λιμενικού Ταμείου Κυριάκο Ζωάνο η παράταξη του Μανώλη Βουρνού «Πρωτοβουλία για τη Χίο».

Αναφερόμενος στο ζήτημα ο κ. Βουρνούς επεσήμανε ότι πρόκειται για ένα πρωτόγνωρο εγχείρημα το οποίο θα πρέπει να δοκιμαστεί από την τοπική κοινωνία με τη συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων πλευρών, καταθέτοντας τη γνώμη ότι θα αλλάξει ριζικά η εικόνα της πόλης όπως μέχρι σήμερα την ξέραμε με δεδομένο ότι η προκυμαία θα αποτελέσει το επίκεντρο τόσο των μόνιμων κατοίκων όσο και των επισκεπτών.

Αναλυτικά η επιστολή της «Πρωτοβουλίας»

Αξιότιμε κε Πρόεδρε, αγαπητοί σύμβουλοι,

Η πρόταση που είδε σήμερα το φως της δημοσιότητας από τους επαγγελματίες εστίασης της προκυμαίας για προσωρινή διευθέτηση των χρήσεων της Ζώνης Λιμένα, δίνοντας περισσότερο χώρο στους πεζούς και στα αραιά τραπέζια και καθίσματα, είναι μια καλή βάση για να εξετασθεί άμεσα από τις υπηρεσίες που εμπλέκονται, ώστε το Διοικητικό Συμβούλιο του ΔΛΤΧ, να μπορέσει μέσα στις επόμενες ημέρες να λάβει αποφάσεις που θα επιτρέψουν σε όλους τους καταστηματάρχες να κάνουν τον προγραμματισμό τους, αλλά και στην κοινωνία της Χίου και τους επισκέπτες της να δουν με “άλλο μάτι” την θερινή περίοδο που έφτασε.

Νομίζω ότι δεν χρειάζεται να σας τονίσω, ότι τα νέα δεδομένα που διαμορφώνονται για την προστασία της κοινωνίας και της οικονομίας από την υγειονομική κρίση του κορωνοϊού απαιτούν ρηξικέλευθες λύσεις, αλλά και επιτάχυνση στις διαδικασίες λήψης αποφάσεων. Νομίζω, επίσης, ότι αυτές οι αποφάσεις πρέπει να λάβουν υπ’ όψιν τους τις απόψεις θεσμικών οργάνων όπως το Επιμελητήριο Χίου, αλλά και φορέων όπως οι σύλλογοι των επαγγελματιών.

Όπως έκανα με παρέμβασή μου στην Οικονομική Επιτροπή, αλλά και με δημόσιες δηλώσεις  μου πριν από δύο εβδομάδες, έτσι και τώρα σας προτρέπω να προχωρήσετε σε άμεσα μέτρα, δοκιμάζοντας λύσεις οι οποίες υπό άλλες συνθήκες μπορεί να φαινόταν ανεφάρμοστες. Αν και πιστεύω ότι τα προβλήματα που θα παρουσιαστούν μπορούν να λυθούν με έξυπνες σημειακές παρεμβάσεις είτε χωρικά, είτε χρονικά, η δοκιμή με προσωρινά μέτρα πάντα επιτρέπει άμεσες διορθωτικές κινήσεις. Το παράδειγμα το δίνει και ο Δήμος Αθηναίων, ο οποίος ετοιμάζεται για μεγάλης κλίμακας κυκλοφοριακές τροποποιήσεις, με αναστρέψιμο χαρακτήρα.

Πιστεύω ότι το Δημοτικό Συμβούλιο της Χίου, θα σταθεί από κοινού δίπλα σας σε αυτές τις αποφάσεις.

Προχωρήστε λοιπόν μπροστά, άμεσα, ολοκληρώνοντας το διάλογο με τους φορείς και υιοθετόντας μέτρα.

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ