25.1.2018 20:52

ΒΙΝΤΕΟ- Ομόφωνο και ηχηρό «όχι» του Δημοτικού Συμβουλίου στη Χρυσή Αυγή

Η Χίος της εθνικής αντίστασης και των δημοκρατικών αγώνων αποδοκιμάζει την παρουσία των επιγόνων του ναζισμού στον τόπο μας

Την πρώτη οργανωμένη αντίδραση, η οποία μάλιστα έρχεται από το ανώτερο αποφασιστικό όργανο του νησιού, το Δημοτικό Συμβούλιο Χίου συναντά η Χρυσή Αυγή που στα τέλη του μήνα, εκμεταλλευόμενη τα προβλήματα που συνοδεύουν το μεταναστευτικό, καλεί τους Χιώτες σε «πολιτική» εκδήλωση σε ξενοδοχείο της πόλης.

Ομόφωνα το Δημοτικό Συμβούλιο της Πέμπτης, χωρίς να διατυπωθεί ούτε μία διαφωνία, συνηγόρησε στην πρωτοβουλία της συμβούλου της Χιακής Συμπολιτείας Δέσποινας Τσαρδάκα για έκδοση ψηφίσματος που θα καταδικάζει την παρουσία της Χρυσής Αυγής στο νησί.

«Η παρουσία της νεοναζιστικής οργάνωσης αποτελεί ύψιστη πρόκληση στα δημοκρατικά ήθη του νησιού και ο Δήμος Χίου δεν μπορεί να μείνει απαθής. Τα υπόδικα στελέχη της ναζιστικής οργάνωσης είναι πρόσωπα ανεπιθύμητα στη Χίο. Η Χίος της εθνικής αντίστασης και των δημοκρατικών αγώνων αποδοκιμάζει με τον πιο έντονο και κατηγορηματικό τρόπο την παρουσία των επιγόνων του ναζισμού στον τόπο μας», αναφέρει το λιτό ψήφισμα του Δήμου Χίου.

Παράδειγμα υπομονής οι Χαλκούσοι

Από την πλευρά του ο Στ. Καμπούρης, ως σύμβουλος Καμποχώρων, θέλησε να επισημάνει ότι οι θεωρίες της Χρυσής Αυγής δεν βρίσκουν αντίκρισμα στα Καμπόχωρα και στους κατοίκους του Χαλκειούς, για τους οποίους υπογράμμισε ότι αποτελούν παράδειγμα υπομονής με βάση τα όσα έχουν υποστεί από την αναλγησία της Κυβέρνησης.

Με την επισήμανση του Στ. Καμπούρη συνηγόρησε και ο Μανώλης Βουρνούς.

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ