23.6.2017 11:25

ΒΙΝΤΕΟ- Με πολιτική απόφαση των Μ. Βουρνού και Γ. Μπελέγρη το σπάσιμο της απεργίας

«ΤΟ ΑΜΑΞΟΣΤΑΣΙΟ ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΑΝΟΙΧΤΟ», ΔΙΑΜΗΝΥΕΙ Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ ΠΟΥ ΕΔΩΣΕ ΕΝΤΟΛΗ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΤΕΙ Η ΑΠΟΚΟΜΙΔΗ ΤΩΝ ΣΚΟΥΠΙΔΙΩΝ

Φρένο στις απεργιακές διαθέσεις του τοπικού  Συλλόγου Εργαζομένων στους ΟΤΑ, έβαλαν τα ξημερώματα της Παρασκευής με απόφασή τους ο αντιδήμαρχος Γ. Μπελέγρης και ο Δήμαρχος Χίου Μ. Βουρνούς δίνοντας εντολή να ανοίξει το αμαξοστάσιο του Δήμου Χίου στην περιοχή του Γρου το οποίο τελούσε υπό κατάληψη με βάση την απόφαση της εκτελεστικής επιτροπής της ΠΟΕ- ΟΤΑ.

Οι άκαρπες προσπάθειες συνεννόησης

Της απόφασης να εισέλθουν τα ΜΑΤ στο αμαξοστάσιο του Δήμου είχαν προηγηθεί έντονες διαβουλεύσεις μεταξύ των δύο πλευρών. Πρώτο το σωματείο των εργαζομένων πρότεινε τη λειτουργία βάρδιας ασφαλείας προκειμένου 1 απορριμματοφόρο να μαζέψει τα σκουπίδια από τα σημεία με το εντονότερο πρόβλημα. Ο Δήμος όμως ζήτησε τουλάχιστον 3 οχήματα με αποτέλεσμα οι συζητήσεις να οδηγηθούν σε αδιέξοδο.

Έτσι στις 04:30 το πρωί οι υπηρεσιακοί παράγοντες της Υπ. Καθαριότητας έλαβαν εντολή από τον αντιδήμαρχο Γ. Μπελέγρη να ανοίξει το αμαξοστάσιο. Παράλληλα τόσο ο ίδιος ο αντιδήμαρχος όσο και ο Μ. Βουρνούς ενημέρωσαν την Εισαγγελία Πρωτοδικών ζητώντας παράλληλα τη συνδρομή της αστυνομίας. Έτσι στις 05:30 η διμοιρία των ΜΑΤ έκανε την εμφάνισή της στο αμαξοστάσιο αιφνιδιάζοντας τους καταληψίες.

Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας και το άνοιγμα του αμαξοστασίου ανέλαβαν δράση 6 από τα συνολικά 18 απορριμματοφόρα τα οποία επιχείρησαν σε κεντρικά σημεία της πόλης, χωρίς όμως ιδιαίτερα αποτελέσματα, αφού η χαοτική εικόνα συνεχίζεται.

«Δεν δεχόμαστε αποκλεισμό του αμαξοστασίου. Το αμαξοστάσιο θα παραμείνει ανοιχτό. Όπως κάποιοι έχουν το δικαίωμα της απεργίας, έτσι και κάποιοι έχουν το δικαίωμα της εργασίας. Οι ευθύνες ανήκουν στην κυβέρνηση. Ο Δήμος συμπαραστέκεται στους εργαζόμενους όχι όμως σε βάρος των δημοτών μας. Οι δημότες πληρώνουν υψηλά δημοτικά τέλη και πρέπει να έχουν καθαριότητα. Είμασταν οι πρώτοι που υπογράψαμε τις παρατάσεις των συμβάσεων και οι πρώτοι που δεσμεύσαμε το αντίστοιχο ποσό για την πληρωμή τους», ανέφερε ο κ. Μπελέγρης στον «π». 

@ Δείτε εδώ φωτορεπορτάζ από σκουπίδια σε διάφορα σημεία της πόλης και του Βροντάδου

Ο έντυπος «πολίτης» ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα! Συμπληρώστε τα στοιχεία σας εδώ.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας και στο Google News. Περιμένουμε τα σχόλια σας στο Facebook Page μας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ