3.5.2017 15:30

ΒΙΝΤΕΟ- Η Κυβέρνηση βάζει "φρένο" σε έργα άνω των 60.000 ευρώ

"Έτσι δημιουργούνται τα πλεονάσματα" καταγγέλλει η Οικονομική Επιτροπή

Με μία εντελώς παράλογη απόφαση η Κυβέρνηση έβαλε στον «πάγο» τα έργα άνω των 60.000 ευρώ κάτι που προκάλεσε την άμεση αντίδραση του Δήμου Χίου.

Όπως κατήγγειλαν τα μέλη της Οικονομικής Επιτροπής, η Κυβέρνηση προώθησε νομοσχέδιο με το οποίο τα έργα που ξεπερνούν σε προϋπολογισμό τις 60.000 ευρώ θα πρέπει να δημοπρατούνται μέσω ηλεκτρονικού διαγωνισμού. Αυτό όμως προϋποθέτει την ύπαρξη αντίστοιχης ηλεκτρονικής πλατφόρμας, η οποία παρά την ψήφιση του νομοσχεδίου παραμένει προς το παρόν ανύπαρκτη, κάτι που έχει ως αποτέλεσμα τα συγκεκριμένα έργα να μην μπορούν να δημοπρατηθούν με ότι αυτό συνεπάγεται.

«Είναι προφανές ότι με αυτόν τον τρόπο πετυχαίνουν τα πλεονάσματα, με το να μην εκτελούνται αναγκαία έργα», ανέφερε ο Μανώλης Βουρνούς, με τον σύμβουλο της αντιπολίτευσης Στέλιο Καμπούρη να προσθέτει ότι : «Για μία ακόμη φορά η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ –ΑΝΕΛ υψώνει εμπόδια στην ομαλή λειτουργία των Ο.Τ.Α.. Τα έχουμε ξαναζήσει στο παρελθόν αυτά και με άλλες κυβερνήσεις αλλά οι συγκεκριμένοι είναι πλέον επικίνδυνοι».

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στο Facebook Page μας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ