16.1.2018 16:40

ΒΙΝΤΕΟ- Φιάσκο με την παρουσίαση των πολυπόθητων μελετών από τηλεόραση της δεκαετίας του '90

Σε φιάσκο μετατράπηκε η προγραμματισμένη παρουσίαση της μελέτης των αποτελεσμάτων των ερευνών για τη μείωση του πλημμυρικού και κατολισθητικού κινδύνου σε Χίο και Λέσβο, που εκπόνησε και παρουσίασε μέσω τηλεδιάσκεψης το Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο το πρωί της Τρίτης.

Ενώ στη Λέσβο ήταν όλα έτοιμα, σε τοπικό επίπεδο η παρουσίαση μεταδόθηκε σε ασπρόμαυρη οθόνη τηλεόρασης της περασμένης 20ετίας με τον ήχο να έχει διακυμάνσεις και διακοπές. Αυτό ανάγκασε τους παριστάμενους που κατέκλεισαν την αίθουσα του Επιμελητηρίου να αποχωρήσουν διαμαρτυρόμενοι.

Την ουσία των όσων ειπώθηκαν κλήθηκε να μεταφέρει στα τοπικά ΜΜΕ ο αντιπεριφερειάρχης Στ. Κάρμαντζης, σημειώνοντας ότι πρόκειται για μελέτες που οδηγούν σε έργα αποκατάστασης στις περιοχές που επλήγησαν από τις καταστροφικές πυρκαγιές τόσο του 2012 όσο και του 2016. Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στη Σιδηρούντα και στα Μαστιχοχώρια όπου υπάρχουν κατολισθητικά φαινόμενα και πρέπει να υπάρξει άμεση παρέμβαση. Από την πλευρά της η Χρ. Καλογήρου σημείωσε ότι: «Σε σύντομο και πιεστικό χρονικό διάστημα ολοκληρώθηκαν οι τρεις εξειδικευμένες έρευνες μέσα από τις οποίες προτείνονται έργα αποκατάστασης που δεν διαταράσσουν τις περιβαλλοντικές συνθήκες, αλλά εναρμονίζονται πλήρως στο περιβάλλον, ενώ παράλληλα έχουν μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα και μικρότερο κόστος». 

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ