4.7.2017 14:24

ΒΙΝΤΕΟ- Απολύονται και επαναπροσλαμβάνονται οι συμβασιούχοι της Υπ. Καθαριότητας

Σταμάτησε προσωρινά η ανακύκλωση εξαιτίας της έλλειψης προσωπικού

Λύση στο αλαλούμ που έχει προκύψει με τους 48 συμβασιούχους της Υπηρεσίας Καθαριότητας του Δήμου Χίου των οποίων την ανανέωση της σύμβασης μπλόκαρε το Σ.τ.Ε. καθιστώντας την αντισυνταγματική, καλείται να δώσει το Δημοτικό Συμβούλιο το οποίο θα συνεδριάσει εκτάκτως μέσα στις επόμενες ώρες.

Από τη διευκρινιστική εγκύκλιο που έστειλε το Υπ. Εσωτερικών στους Δήμους προκύπτει ότι οι Δήμοι έχουν το δικαίωμα να απολύσουν τους εργαζόμενους και να τους επαναπροσλάβουν με νέα σύμβαση η οποία θα λήγει στις 31 Μαρτίου του επόμενου έτους. Μέχρι τότε οι Δήμοι θα πρέπει να υποβάλλουν στο Υπουργείο τη λίστα των αναγκών τους για πρόσληψη σε μόνιμο προσωπικό. Σε τοπικό επίπεδο, ο Δήμος Χίου αναμένεται να ζητήσει από το ΥΠ.ΕΣ. 35 θέσεις μονίμων υπαλλήλων καθαριότητας και συγκεκριμένα: 1 μηχανοτεχνίτη, 8 οδηγών βαρέων οχημάτων, 18 εργατών καθαριότητας, 5 σαρωτών, 1 ηλεκτροτεχνίτη και 2 χειριστών μηχανημάτων έργων. Η συνολική δαπάνη για τις 35 προσλήψεις ανέρχεται σε περίπου 630.000 ευρώ ανά έτος.

Την ίδια ώρα εξαιτίας της έλλειψης εργαζομένων, έχει σταματήσει η περισυλλογή των ανακυκλώσιμων υλικών από τους κάδους, ενώ από τα 12 απορριμματοφόρα που έχει στη διάθεσή του ο Δήμος για την καθαριότητα της πόλης, λειτουργούν μόνο τα 8. «Το αργότερο μέχρι την Παρασκευή το θέμα θα έχει λυθεί. Ζητώ λίγη υπομονή από τους πολίτες», ανέφερε ο αντιδήμαρχος καθαριότητας Γ. Μπελέγρης στον «π». 

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στο Facebook Page μας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ