25.5.2017 19:06

Αποδέχεται την ενημέρωση από Τόσκα αλλά την εξέλαβε ιδιωτική συζήτηση «του ποδαριού»!

Σε δύσκολη πολιτική θέση βρίσκεται πολιτικά ο Μαν. Βουρνούς, κατηγορούμενος πια ότι γνώριζε από την περασμένη Δευτέρα για το σχέδιο εγκατάστασης ΠΡΟ.ΚΕ.ΚΑ. στους Ολύμπους αλλά το απέκρυψε από το χθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο.

Σε ανακοίνωση του αποδέχεται ότι ενημερώθηκε, δια ζώσης μάλιστα, από τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, εκείνος όμως εξέλαβε την ενημέρωση ως … ιδιωτικού τύπου. Τώρα, τι είδους ιδιωτική συζήτηση μπορεί να έχει ένας υπουργός με έναν δήμαρχο, είναι υπό συζήτηση.

Η αποκάλυψη του «π» αναμένεται να προκαλέσει θύελλα αντιπαράθεσης στο έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο που ορίστηκε για τις 20.30 απόψε.

Αναλυτικά στην απάντηση του το Γραφείο Τύπο του δημάρχου Χίου αναφέρει:

 «Θα ήθελα να ξεκαθαρίσω σε κάθε τόνο τα παρακάτω:

Μετά την ομιλία του κου Τόσκα την Δευτέρα το βράδυ σε συνέδριο του Ιδρύματος «Κων/νος Καραμανλής» τον πλησίασα όπως επιβάλλεται για ένα τυπικό χαιρετισμό στα όρθια παρουσία μάλιστα πολλών άλλων συνέδρων. Ο κος Τόσκας μου ανέφερε ότι προχωράνε οι διαδικασίες για την δημιουργία Προ.Κε.Κα. στο αεροδρόμιο των Ολύμπων και η απάντησή μου ήταν ότι αυτό το έχω ξανακούσει και παρακάλεσα για την επίσημη ενημέρωση, όπως πρέπει για τέτοια σοβαρά θέματα. Του τόνισα μάλιστα ότι ο Δήμος έχει εκφραστεί μέσα από την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου γραπτά και θεσμικά. Ασφαλώς του επανέλαβα την άποψή μου ότι η χρήση ως ΠροΚεΚα του αεροδρομίου των Ολύμπων είναι μια πολύ κακή ιδέα, και σε κάθε περίπτωση οφείλει να ενημερώσει αρμοδίως τους φορείς και το λαό της Χίου.

Λυπάμαι, γιατί ο κ. Τόσκας δεν έκανε τίποτα από όσα του εξήγησα. Ο ίδιος φαίνεται ότι επέλεξε τη μέθοδο των «διαρροών» και του αιφνιδιασμού προκειμένου να δείξει ότι οι προθέσεις του είναι το Προ.Κε.Κα. να πάει στους Ολύμπους.

Συχνά λέγονται παρόμοιες κουβέντες πρόχειρα και ανεπίσημα, όμως η πολιτική ευθύνη επιτάσσει να υποβάλλονται με τον πλέον επίσημο τρόπο, που δεν είναι άλλος από την έγγραφη γνωστοποίηση. Από εδώ και στο εξής θα πρέπει όσοι μιλάνε με τον κο Τόσκα να προσέχουν, μιας και αποδεικνύεται ότι είναι ικανός να χρησιμοποιήσει οτιδήποτε προκειμένου να αποφύγει τις ευθύνες του. Ευθύνες τεράστιες για την τάξη και την ασφάλεια στη Χίο ενάμιση χρόνο τώρα.

Όπως ανέφερα και στο Δημοτικό Συμβούλιο, ουδεμία επίσημη ενημέρωση είχα λάβει μέχρι και εχθές, ενώ ιδιωτικές συζητήσεις «του ποδαριού» δεν τις θεωρώ σε καμία περίπτωση επίσημες.

Οι αντιφάσεις του κου Τόσκα σήμερα είναι πολλαπλές και τον καλώ να ανακαλέσει.» 

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ