29.6.2017 16:13

Απεργία για τους τύπους

Με τη συμμετοχή των εργαζομένων στον Δήμο να μην ξεπερνά σε αριθμό τους 50, πραγματοποιήθηκε το πρωί της Πέμπτης ακόμα μία απεργιακή κινητοποίηση με φόντο την ανανέωση των συμβάσεων των 55 παρατασιούχων στην Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου, κατ’ εφαρμογή της απόφασης της ΠΟΕ- ΟΤΑ που προέβλεπε 24ωρη Απεργία σε όλους τους Δήμους της χώρας.

Με συνθήματα κατά των απολύσεων οι λιγοστοί παρευρισκόμενοι ζήτησαν σταθερή και μόνιμη εργασία για όλους, καταγγέλοντας ταυτόχρονα ότι οι πολιτικές που εφαρμόζει ο Δήμος αλλά και η Κυβέρνηση έχουν ως στόχο την ιδιοτικοποίηση του τομέα καθαριότητας. 

Ανεξάρτητα πάντως από την κεντρική γραμμή της ΠΟΕ- ΟΤΑ η πλειονότητα των μόνιμων εργαζομένων στην Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου, εργάζονταν κανονικά από τις αρχές της εβδομάδας, με αποτέλεσμα σε τοπικό επίπεδο οι επιπτώσεις από τις απεργιακές κινητοποιήσεις να είναι ιδιαίτερα μετριασμένες. Η προσοχή από τους πολίτες αλλά και η συνεχής παρουσία των απορριμματοφόρων στα σημεία όπου υπήρχε πρόβλημα επέτρεψε τελικά η πόλη αλλά και τα χωριά να διατηρηθούν σε καλή κατάσταση.

«Ήδη έχουμε έρθει σε επαφή με τον Νομικό Σύμβουλο του Δήμου κι αναμένεται επικοινωνία με την Κ.Ε.Δ.Ε. για να καθορίσουμε τα επόμενα βήματά μας. Περιμένουμε ερμηνευτική εγκύκλιο με την οποία θα μας υποδεικνύονται οι πιθανές επιλογές που έχουμε ως Δήμοι», δήλωσε ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας Γ. Μπελέγρης. 

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ