20.10.2020 14:00

Αναπτυξιακό οργανισμό δημιουργούν Χίος, Ψαρά και Οινούσσες

Στόχος η ενίσχυση σε τεχνικό επίπεδο των μικρότερων Δήμων της Περιφερειακής Ενότητας

Στη σύσταση αναπτυξιακού οργανισμού προχωρούν από κοινού η Χίος, τα Ψαρά και Οινούσσες, με στόχο την καλύτερη τεχνική εξυπηρέτηση των μικρότερων νησιών της Περιφερειακής Ενότητας, με δεδομένη την έλλειψη οργανωμένων τεχνικών υπηρεσιών αντίστοιχων του Δήμου Χίου.

Όπως εξήγησε ο Σταμάτης Κάρμαντζης, η ανάγκη σύστασης του συγκεκριμένου οργανισμού εκπορεύεται από το γεγονός ότι η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Χίου είναι υπερφορτωμένη με μελέτες και επιβλέψεις έργων και συνεπώς δεν υπάρχει η δυνατότητα ανάληψης περαιτέρω δράσεων.

Ακολουθήστε το Politischios.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση

«Έτσι η σύσταση του συγκεκριμένου φορέα, έρχεται να συμπληρώσει μία υπαρκτή ανάγκη καθώς θα λειτουργήσει ως υποστηρικτικό εργαλείο με κύριο στόχο την εξυπηρέτηση των γειτονικών Δήμων αλλά και του Δήμου Χίου», εξήγησε ο κ. Κάρμαντζης και συνέχισε λέγοντας ότι: «Ο Αναπτυξιακός Οργανισμός μπορεί να λειτουργεί ως Διευθύνουσα Υπηρεσία στην υλοποίηση συγχρηματοδοτούμενων έργων, αναπτυξιακών προγραμμάτων και παρεμβάσεων. Θα διαδραματίσει σημαντικό ρόλο σε μία κρίσιμη χρονική στιγμή όπου συντελούνται σημαντικές αλλαγές σε εθνικό, περιφερειακό και τοπικό επίπεδο, ενόψει της νέας προγραμματικής περιόδου 2021 – 2027».

 

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ