Αυτοδιοίκηση

21/12/18 17:34

τελ. ενημ.: 21/12/18 17:37

Άλλα λένε στο Δημοτικό Συμβούλιο άλλα είπαν στο ΤΑΙΠΕΔ για το λιμάνι της Χίου

Με έγγραφό του στις 19 Σεπτεμβρίου το Λιμενικό Ταμείο απαντούσε στο ΤΑΙΠΕΔ ότι δεν υπάρχει κανένας σχεδιασμός για τουριστικό λιμένα (μαρίνα) στο νότιο τμήμα του λιμένα της Χίου.

Σε ένα ακόμη ναυάγιο της Δημοτικής Αρχής Βουρνού εξελίσσεται το ζήτημα του Master Plan του Λιμένα της Χίου, αφού εκτός της αναβολής λήψης απόφασης στο πρόσφατο Δημοτικό Συμβούλιο, ο «π» αποκαλύπτει έγγραφο του προέδρου του Λιμενικού Ταμείου Αντώνη Κέφη προς το ΤΑΙΠΕΔ με το οποίο ενημέρωνε – ενώ ήταν σε εξέλιξη το master plan- ότι ο Δήμος δεν σχεδιάζει τουριστική μαρίνα στο νότιο τμήμα του Λιμένα, πριν καν το Δημοτικό Συμβούλιο αποφασίσει για κάτι τέτοιο.

Τι ειπώθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο

Στην πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου οι Σύμβουλοι κλήθηκαν να εγκρίνουν την πρώτη φάση του master plan του κεντρικού Λιμένα της Χίου. Κατά τη διάρκεια της συζήτησης ο Δήμαρχος Μανώλης Βουρνούς διατύπωσε την άποψη ότι μέσα στο Master Plan πρέπει να συμπεριληφθεί και το νότιο τμήμα του Λιμένα της Χίου με σκοπό τη δημιουργία μαρίνας στην περιοχή του ξενοδοχείου Χανδρής για τη φιλοξενία σκαφών αναψυχής.

Ωστόσο η Τεχνική Υπηρεσία διά του Λευτέρη Παπαλάνη ξεκαθάρισε ότι δεν μπορεί να συνεχίσει στη δεύτερη φάση του Master Plan αν δεν έχει σαφή στοιχεία για το είδος και τη χωρητικότητα αυτής της μαρίνας, καθώς και τη σύμφωνη γνώμη του ΤΑΙΠΕΔ. Έτσι αποφασίστηκε ο πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Αντώνης Κέφης, να διαβουλευτεί με το ΤΑΙΠΕΔ για τη δημιουργία ανοιχτής μαρίνας στο νότιο τμήμα του Λιμένα της Χίου ανεξάρτητα από το ποιος θα είναι ο διαχειριστής της.

Το έγγραφο Κέφη στο ΤΑΙΠΕΔ

Το μέγεθος όμως της φαρσοκωμωδίας αποκαλύπτεται σε όλο της το μεγαλείο, αφού την ίδια στιγμή που ο Δήμος καλεί σε δήθεν διαβούλευση το ΤΑΙΠΕΔ για το νότιο Τμήμα της μαρίνας, έρχεται στο φως της δημοσιότητας έγγραφο του Διαδημοτικού Λιμενικού Ταμείου προς το ΤΑΙΠΕΔ στις 19/9/2018 (δηλαδή ενώ υποτίθεται ότι βρισκόταν σε εξέλιξη η πρώτη φάση του Master Plan), με το οποίο ο Αντώνης Κέφης παρείχε διαβεβαιώσεις στη διοίκηση του Ταμείου ότι δεν υπάρχει κανένας σχεδιασμός του Δήμου για μαρίνα στο λιμάνι της Χίου.

Στο με αριθμό πρωτοκόλλου 2664 έγγραφο προς το ΤΑΙΠΕΔ ο κ. Κέφης απαντούσε ότι:

«[τ]ο ΔΛΤ Χίου δεν έχει αιτηθεί έγκριση χωροθέτησης κανενός τουριστικού λιμένα (μαρίνα/καταφύγιο/αγκυροβόλιο) στη νήσο Χίο, ούτε έχει σχεδιάσει να αιτηθεί. Τέλος, σας ενημερώνουμε ότι δεν είναι στον προγραμματισμό του ΔΛΤ Χίου, στο άμεσο μέλλον, να μελετήσει χωροθέτηση τουριστικού λιμένα, χωρίς αυτό να προκαταλαμβάνει αποφάσεις επόμενων Διοικητικών Συμβουλίων

Όπως εξηγεί στον «π» στέλεχος του ΤΑΙΠΕΔ: «Το ενδιαφέρον του ΤΑΙΠΕΔ για τη δημιουργία μαρίνας εντός του λιμένα της Χίου είχε άμεση συνάρτηση με την τιμή που θα κατέβαλαν οι ιδιώτες επενδυτές για τη μαρίνα του Καστέλου. Όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό, το τίμημα θα ήταν μικρότερο αν υπήρχε τριγύρω άλλη ανταγωνιστική μαρίνα. Έτσι έπρεπε να ρωτήσουμε το Λιμενικό Ταμείο αν υπάρχει τέτοιος σχεδιασμός και λάβαμε τη διαβεβαίωση ότι δεν υπάρχει κανένας σχεδιασμός από την πλευρά του Δήμου».

Το πώς τελικά Αντώνης Κέφης και Μανώλης Βουρνούς θα ζητήσουν τη δημιουργία μαρίνας στο νότιο τμήμα του λιμένα όταν πριν 2 μήνες πριν – ενώ ήταν σε εξέλιξη το master plan- διαβεβαίωναν ότι δεν υπάρχει αυτός ο σχεδιασμός που τώρα οι ίδιοι ζητούν είναι απορίας άξιο.

Σχόλια άρθρου: 0
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση