23.1.2019 20:38

Αγωνιστική εκκίνηση με ανανεωμένες παρουσίες για τη ΛΑ.Σ. Χίου και Βορείου Αιγαίου

Στην κατάμεστη από κόσμο αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, παρουσιάστηκαν το απόγευμα της Τετάρτης οι θέσεις της Λαϊκής Συσπείρωσης Χίου και Βορείου Αιγαίου για τις προσεχείς αυτοδιοικητικές εκλογές.

Ο υποψήφιος Δήμαρχος Μάρκος Σκούφαλος, ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Σταύρος Τάσσος καθώς και η υποψήφια με τα ψηφοδέλτια της Λαϊκής Συσπείρωσης Αγλαϊα Κυρίτση, παρουσίασαν τις θέσεις τους για το Βόρειο Αιγαίο συνολικά αλλά και τη Χίο ειδικότερα, εστιάζοντας στο γεγονός ότι η κεντρική διοίκηση και συνεπώς οι πολιτικές που ασκούνται σε κεντρικό επίπεδο δεν είναι κάτι ξεχωριστό από την αυτοδιοικήση.

Στην τοποθέτησή τους επεσήμαναν την ανάγκη λαϊκής αντιπολίτευσης, δηλαδή ο λαός να γίνει συμμέτοχος στον αγώνα της διεκδίκησης των  ζητημάτων που τον απασχολούν.

«Εμείς δεν λέμε στον λαό ότι εμείς θα σου λύσουμε τα προβλήματα. Αυτά τα ακούει ο λαός 10ετίες ολόκληρες κι αν θέλει αυτή την επιλογή την έχει απλόχερα. Εμείς καλούμε τον λαό να κατανοήσει τα πραγματικά του προβλήματα και να διεκδικήσει λύσεις και μία καλύτερη ζωή μέσα από τους μαζικούς αγώνες στο πεζοδρόμιο, στα σωματεία, μέσα στα συνδικάτα», τόνισαν οι υποψήφιοι.

Παράλληλα αναφέρθηκαν και στα ζητήματα της κεντρικής πολιτικής επικαιρότητας, καταγγέλλοντας τον παρεμβατισμό του ΝΑΤΟ στην περιοχή των Βαλκανίων, σημειώνοντας ότι η συμφωνία των Πρεσπών δεν πρέπει να ψηφιστεί.

«Αυτή η συμφωνία δεν πρέπει να περάσει για πολλούς και διάφορους λόγους. Ο πιο βασικός από αυτούς είναι ότι πρώτα θα πρέπει να υπάρξει επιστημονική τεκμηρίωση για το αν στοιχειοθετείται μακεδονική γλώσσα ή εθνότητα. Έπειτα η συμφωνία αυτή εμπλέκει μία χώρα, με το λαό της οποίας ο ελληνικός λαός δεν έχει να χωρίσει τίποτα, σε έναν πολεμικό μηχανισμό όπως είναι το ΝΑΤΟ. Και τέλος όσοι μιλούν για το δήθεν δικαίωμα του αυτοπροσδιορισμού και μας κουνάν το δάχτυλο, θα πρέπει να απαντήσουν τι θα γίνει σε περίπτωση που για παράδειγμα κάποιοι από τους Μουσουλμάνους της Θράκης, αύριο – μεθαύριο αυτοπροσδιοριστούν ως Τούρκοι πολίτες», ανέφεραν.

Τέλος κάλεσαν όσους πολίτες συνειδητοποιημένα γνωρίζουν τι είναι το ΚΚΕ και τι είναι η Λαϊκή Συσπείρωση να στηρίξουν τα ψηφοδέλτια του κόμματος, δίνοντας σαφές πολιτικό μήνυμα προς την Κυβέρνηση και τα υπόλοιπα κόμματα.

 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ