17.11.2018 16:21

«Άεργος» Παπαδόπουλος για να αιτιολογηθεί η … υπεραπασχόληση Καραμανή

Την τυφλόμυγα επέλεξαν να παίξουν χθες βράδυ στο Δημοτικό Συμβούλιο στη συζήτηση για τα πεπραγμένα της Μονομετοχικής.

Με εξαίρεση τις εύστοχες επισημάνσεις του Μάρκου Σκούφαλου για εφαρμογή τακτικών Μαυρογιαλούρων, οι υπόλοιποι δημοτικοί σύμβουλοι ουσιαστικά δεν έφερναν καμία αντίρρηση για τις μεθόδους που μεταχειρίζεται η δημοτική αρχή στη διανομή ειδών που έμειναν στα χέρια της από την εμπλοκή της με τη διαχείριση του προσφυγικού. 

Τραγική φιγούρα ο καθ’ ύλην αρμόδιος αντιδήμαρχος Πρόνοιας, Γ. Παπαδόπουλος, ο οποίος αρχικά επέλεξε στη συζήτηση του θέματος να μένει εκτός αιθούσης και όταν προς το τέλος της πήρε θέση στα έδρανα άκουγε έκπληκτος ομολογίες δημοτικών συμβούλων, που στην προσπάθεια τους να καλύψουν τις τακτικές Καραμανή, άδειαζαν το ρόλο του, σαν να περνούσε απαρατήρητος στο δημοτικό σχήμα.
Η κορύφωση ήταν, όταν ο δημοτικός σύμβουλος, Β. Μυριαγκός, αποκάλυψε ότι όταν χρειάστηκε βοήθεια για μια οικογένεια από το σχολείο του, απευθύνθηκε, αντί στις κοινωνικές δομές του Δήμου, στον πρόεδρο της Μονομετοχικής, ο οποίος έσπευσε να ανταποκριθεί! 
 
Τη διαστρεβλωτική αυτή λειτουργία του Δήμου καυτηρίασε μόνο ο Ν. Νύκτας, ο οποίος επέκρινε τα στελέχη της δημοτικής αρχής ότι εφαρμόζουν πολιτικές σαν ο Δήμος να είναι ιδιόκτητο χωράφι τους και χωρίς να ενημερώνουν τα θεσμικά όργανα. 
 
 Ούτε καν εισήγηση 
 
Ενδεικτική της προσπάθειας συγκάλυψης ήταν και η επιχείρηση το θέμα να συζητηθεί στο άψε – σβήσε, προκαλώντας την οργή της Ερμ. Φρεζούλη, η οποία αρχικά διαμαρτυρήθηκε για την έλλειψη εισήγησης και στη συνέχεια χαρακτήρισε τη διαδικασία «ψεκάστε – σκουπίστε – τελειώσατε», με το δίδυμο Καραμανή – Καράλη να επιτιμά τους δημοτικούς συμβούλους γιατί δεν ανατρέχουν για εξηγήσεις στα ερωτήματα τους στους δημοσιευμένους ισολογισμούς της Μονομετοχικής. 
 
Πού και πόσα; 
Αποκορύφωμα της προχειρότητας με την οποία το Συμβούλιο αντιμετώπισε το θέμα ήταν το γεγονός ότι κανένας από τους συμβούλους ούτε μπήκε στον κόπο να ρωτήσει, ούτε φυσικά σήμερα γνωρίζει πόσα είδη έχουν περισσέψει στη δημοτική αρχή από τη διαχείριση του προσφυγικού, που βρίσκονται, αν ποτέ θα καταγραφούν κι αν υπάρχει πιθανότητα να μοιραστούν στις ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες με ιεράρχηση αναγκών από τις κοινωνικές δομές ή θα συνεχίσουν δήμαρχος και Γ. Καραμανής να ασκούν προσωπικές πολιτικές, ειδικά όσο πλησιάζουμε προς τις εκλογές. 
Για παθήματα που πρέπει να γίνουν μάθημα μίλησε ο Μ. Σκούφαλος αλλά τίποτα πέραν αυτού. 
Έτσι φτάνουμε στο σημείο η δημοτική αρχή να απολαμβάνει της πλήρους ανοχής του συνόλου των δημοτικών παρατάξεων στις πελατειακές πολιτικές της και να της επιτρέπεται να συνεχίζει ανεμπόδιστα την παραχάραξη των νομίμων διαδικασιών για τους χειρισμούς δωρεών, φορτώνοντας στον Γ. Καραμανή … υπεραπασχόληση από την ώρα που ο καθ’ ύλην αρμόδιος αντιδήμαρχος Γ. Παπαδόπουλος βρίσκεται εκτός αιθούσης όταν νοιώθει ότι οι πρακτικές των συναδέλφων του τον εκθέτουν.

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ