20.3.2023 14:22

5 εκ. Ευρώ μέσα στους επόμενους 10 μήνες για το οδικό δίκτυο της Χίου- Βίντεο

Μέχρι τα μέσα Ιουλίου η παράδοση όλων των μεγάλων έργων που βρίσκονται σε εξέλιξη διαβεβαίωσε η Δημοτική Αρχή

Συνολική πίστωση ύψους 2.325.000 ευρώ εξασφάλισε ο Δήμος Χίου μέσω του προγράμματος “Ελλάδα 2.0”, προκειμένου να καλυφθούν ανάγκες για έργα βελτιστοποίησης του οδικού δικτύου της Χίου.  

Ο Δήμος Χίου, όπως ειπώθηκε, είχε ζητήσει περισσότερα από 3 εκ. Ευρώ, καταφέρνοντας εν τέλει να εγκριθεί το συγκεκριμένο ποσό το οποίο επικυρώθηκε και από τον αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών Στέλιο Πέτσα.  

Τα συγκεκριμένα χρήματα αφορούν σε παρεμβάσεις στο οδικό δίκτυο της πόλης, του Βροντάδου και του Κάμπου με τον Δήμαρχο Χίου να επισημαίνει ότι “περισσότερο από 20 χρόνια και το λέω χαρακτηριστικά δεν έχει πέσει μια φτυαριά άσφαλτος με αποτέλεσμα να έχουμε μια βομβαρδισμένη πόλη και βέβαια και περιφερειακά αλλά και πλησίον της πόλης”. 

Στο συγκεκριμένο ποσό, όπως είπε ο κ. Κάρμαντζης, έρχεται να προστεθεί 1.125.000 ευρώ μέσω του Ταμείου Αλληλεγγύης του Υπ. Μετανάστευσης και παράλληλα ξεκινά η υλοποίηση τον Μάιο του ποσού των 600.000 που έχει να κάνει με ασφαλτοστρώσεις και βελτιώσεις του οδικού δικτύου στην περιοχή του Αγίου Μηνά. 

“Επιπλέον έχουμε ένα υπόλοιπο 300.000 στα Καμπόχωρα από τις 600.000 ευρώ του Ταμείου Αλληλεγγύης τα οποία ξεκινάνε και αυτά και έχουμε και 600.000 από την περσινή εργολαβία την οποία έχει η εταιρεία “Πυλώνας””, ανέφερε ο ίδιος. 

“Έχουμε λοιπόν ένα ποσό 5 εκατομμύρια τα οποία το επόμενο δεκάμηνο θα πέσουν στην οδική ασφάλεια της Χίου, του Κάμπου και του Βροντάδου. Το στοίχημα μας είναι να καταστήσουμε την Χίο με ένα ασφαλέστατο οδικό δίκτυο στην επικράτεια ευθύνης του δήμου”, κατέληξε.  

Γιάννης Ξενάκης- Παραδίδονται τα μεγάλα έργα 

Από την πλευρά του ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Γιάννης Ξενάκης, ανέφερε ότι προσεχώς ο Δήμος θα ζητήσει πάνω από ενάμισι εκατομμύριο ευρώ για μελέτες, που όπως εξήγησε αφορούν την επόμενη δημοτική θητεία.  

"Μέχρι τα μέσα Ιουλίου όλα τα έργα, τα μεγάλα έργα που αυτή τη στιγμή υλοποιούνται θα έχουν παραδοθεί. Να ξεκινήσουμε από τα Καρδάμυλα από το λιμάνι, να πάμε στην Καλουτά, στο αντιπλημμυρικό του Καλοπλύτη, στην Ιωάννου Χρήστου, στην ανάπλαση της Κώμης, το αντιπλημμυρικό των Μεστών, αυτά μέχρι τις αρχές Ιουλίου θα έχουν παραδοθεί”, κατέληξε.  

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ