29.9.2023 11:21

«Στόχος η επέκταση της τουριστικής περιόδου και η συμμετοχή των νέων στη διαμόρφωση του τουριστικού προϊόντος»

Η Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού εορτάζεται κάθε χρόνο στις 27 Σεπτεμβρίου, όπως θεσπίστηκε από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Τουρισμού το 1970.

Η Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού 2023 επικεντρώθηκε στις πράσινες επενδύσεις και φέτος είχε ως θέμα «Τουρισμός και πράσινες επενδύσεις».

Στόχος είναι να προωθηθεί μία βιώσιμη ανάπτυξη στον τουρισμό, με σεβασμό στο περιβάλλον και τους ανθρώπους.

Ο τουρισμός είναι μια γιορτή για όλους τους εμπλεκόμενους, τόσο δημόσιους όσο και ιδιωτικούς φορείς. Είναι μια ευκαιρία να γνωρίσουμε νέους ανθρώπους και να δημιουργήσουμε αξέχαστες αναμνήσεις. Επίσης, ο τουρισμός συμβάλλει στην οικονομία και την ανάπτυξη των περιοχών.

Ωστόσο, είναι σημαντικό να θυμόμαστε ότι ο τουρισμός πρέπει να είναι βιώσιμος και να σέβεται το περιβάλλον και τους ντόπιους πληθυσμούς. Πρέπει να φροντίζουμε να μην προκαλούμε αρνητικές επιπτώσεις στη φύση και τον πολιτισμό των περιοχών που επισκεπτόμαστε. Ο βιώσιμος τουρισμός μπορεί να δημιουργήσει μία ισορροπία μεταξύ των αναγκών των τουριστών και των αναγκών των τοπικών κοινοτήτων.

Εύχομαι και ελπίζω ο τόπος μας να συνεχίσει την αυξητική του τάση, με βασικό στόχο την επέκταση της τουριστικής περιόδου και την μεγαλύτερη συμμετοχή των νέων στο τουριστικό προϊόν που προσφέρει η Χίος.

Μαρκέλλα Τομάζου

Υποψήφια δημοτική σύμβουλος με την «Σύμπραξη δημιουργίας» και τον Σταμάτη Κάρμαντζη.

Ο έντυπος «πολίτης» ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα! Συμπληρώστε τα στοιχεία σας εδώ.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας και στο Google News. Περιμένουμε τα σχόλια σας στο Facebook Page μας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ