24.8.2023 13:05

Σανίδα σωτηρίας για την Χοχλάκα η συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ στο Βόρειο Αιγαίο

Τους υποψήφιους του συνδυασμού της στο Βόρειο Αιγαίο «Αλλαγή Πορείας», ανακοίνωσε η κομματική Υποψήφια Περιφερειάρχης του ΠΑΣΟΚ Βάσω Χοχλάκα.

Παρά τις περί αντιθέτου εισηγήσεις η κα Χοχλάκα, φαίνεται έτοιμη για κάθοδο στις εκλογές, χωρίς να πτοείται από το γεγονός ότι η συντριπτική πλειονότητα των στελεχών του κόμματός της, είτε συμμετέχει στο ψηφοδέλτιο του Κώστα Μουτζούρη, είτε συντάσσεται με τον νυν περιφερειάρχη. 

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση της Χίου, όπου παρότι το ΠΑΣΟΚ αναδείχθηκε 2ο κόμμα, η «Αλλαγή Πορείας» ανακοίνωσε ως υποψήφιο μόνο τον Χριστόφορο Κριμιζή. 

«Η πρότασή μας αφορά μια περιφέρεια ανοιχτή ,όπου μέσα από συμμετοχικές διαδικασίες σε συνεργασία με τη πρωτοβάθμια αυτοδιοίκηση, τους φορείς των επιχειρήσεων (ιδιωτικών και κοινωνικών), των επαγγελματιών και των εργαζόμενων, τους φορείς του πολιτισμού & του περιβάλλοντος, στους πολίτες ,στους νέους, σε καινοτόμες ιδέες και δράσεις, με κύριο ρόλο τον αναπτυξιακό σχεδιασμό και τον δημοκρατικό προγραμματισμό. Με άξονες, στόχους και προοπτική στους τομείς της γεωργίας – κτηνοτροφίας-αλιείας, τουρισμού, ορυκτού πλούτου, μεταποίησης, της δια βίου μάθησης. Ένα δίκαιο  βιώσιμο παραγωγικό και αναπτυξιακό μοντέλο για τους εργαζόμενους, την υγιή επιχειρηματικότητα, το περιβάλλον και τον πολιτισμό των νησιών μας. 

Με αυτούς τους στόχους καλούμε σε συμπόρευση κάθε προοδευτικό και δημοκρατικό πολίτη των δέκα νησιών του Βορείου Αιγαίου. Για να ξεφύγουμε από την οπισθοδρόμηση και τις χαμένες ευκαιρίες. Για να δώσουμε διέξοδο στους συμπολίτες μας που δεν αποδέχονται τη σημερινή εικόνα μιζέριας και εγκατάλειψης. Για να αλλάξουμε πορεία στα νησιά μας,  για να οικοδομήσουμε  ένα καλύτερο αύριο όπως αξίζει σε εμάς και στις γενιές που έρχονται», αναφέρει μεταξύ άλλων σε ανακοίνωσή της η κα. Χοχλάκα.

Προωθείται σύμπραξη με τον ΣΥΡΙΖΑ;

Με δεδομένο ότι η συγκρότηση ενός επαρκούς ψηφοδελτίου κρίνεται ως δύσκολη υπόθεση για τον συνδυασμό Χοχλάκα, ήδη έχει αρχίσει να κυοφορείται η σκέψη της συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Η συγκεκριμένη πρόταση, έχει γίνει ήδη γνωστή σε στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ στη Λέσβο, στη λογική της συνεργασίας μεταξύ ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ σε αυτοδιοικητικό επίπεδο, χωρίς μέχρι στιγμής να είναι γνωστό αν τελικά ένα τέτοιο σενάριο ευοδωθεί με δεδομένο ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης οδεύει προς μία ιστορική πολιτικά στιγμή στη μετά Αλέξη Τσίπρα εποχή.

Ο έντυπος «πολίτης» ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα! Συμπληρώστε την διεύθυνση σας εδώ.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας και στο Google News. Περιμένουμε τα σχόλια σας στο Facebook Page μας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ