11.9.2023 16:27

Ψεύτικες υποσχέσεις

Για άλλη μια σχολική χρονιά θα βρεθούν οι μαθητές και οι δάσκαλοι του Δημοτικού Σχολείου ΘΥΜΙΑΝΩΝ να κάνουν μάθημα μέσα σε πρόχειρες αίθουσες (προκατ) που δυσκολεύουν τον τρόπο εκμάθησης και διδασκαλίας. Αυτή είναι η νέα ΧΙΟΣ; Το "οραμα", για την νέα γενιά... τα παιδιά μας... την μόρφωση... ντροπή και λύπη για τον κακό προγραμματισμό σας κ.Δήμαρχε. Σε ένα χωριό που υπάρχει αύξηση πληθυσμού, σε ένα σχολείο που είναι εξατάξιο, δεκαθέσιο με 200 μαθητές και 30 δασκάλους.

Επανειλημμένα ερωτούσα στο Δημοτικό Συμβούλιο Χίου (υπάρχουν πρακτικά) τι γίνεται για το έργο κτιριακή επέκταση αιθουσών διδασκαλίας και τουαλετών του Δημοτικού σχολείου. (Είχε γίνει μελέτη από την Δημοτική αρχή κ. Μανώλη Βουρνού)

Η απάντηση από τον Δήμαρχο, τον Αντιδήμαρχο προγραμματισμού και Τεχνικών έργων, τον χωρικό Αντιδήμαρχο Αγ.Μηνά ήταν ότι "έχει ενταχθεί σε πρόγραμμα και περιμένουμε να ωριμάσει".

Δυστυχώς όμως στην μονοθεματική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου για θέματα παιδείας, αποκαλύφθηκε ότι μας έλεγαν ψέματα. Το έργο αυτό δεν είχε ενταχθεί σε κανένα πρόγραμμα, μάλιστα αναφέρθηκε ότι δεν είχαν τίτλους ιδιοκτησίας και ψάχνουν να βρουν τρόπο για να το εντάξουν. Πέρασαν τέσσερα χρόνια για να το καταλάβουν, εδώ κολλάει... το "εμείς ξέρουμε και μπορούμε".

Η ανάγκη δημιουργίας του έργου αυτού σημαντική, θα καλυτερεύσει την ποιότητα της εκπαίδευσης και διαπαιδαγώγησης των μαθητών και δασκάλων.

Εάν δεν αγωνιστούμε, δεν διεκδικήσουμε, δεν απαιτήσουμε την δημιουργία αυτού του σημαντικού έργου, ο Σύλλογος γονέων των μαθητών, η τοπική κοινότητα, ο Πολιτιστικός Σύλλογος οι αθλητικοί σύλλογοι και οι κάτοικοι του χωριού, είμαστε άξιοι της μοίρας μας.

Προσωπικά ως υποψήφιος Σύμβουλος αλλά και στο πρόγραμμα της παράταξης μου είναι σε πρώτη προτεραιότητα.

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΦΡΕΖΟΥΛΗΣ

ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ

ΕΚΛ.ΠΕΡΙΦ.ΑΓΙΟΥ ΜΗΝΑ (ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΑΞΙΩΝ)

 

Ο έντυπος «πολίτης» ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα! Συμπληρώστε την διεύθυνση σας εδώ.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας και στο Google News. Περιμένουμε τα σχόλια σας στο Facebook Page μας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ