16.9.2023 21:40

Προς ψηφοφόρους και ψηφοσυλλέκτες

Μιχάλης Φυτούσης - Υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος με την ΑΛΛΑΓΗ ΠΟΡΕΙΑΣ - Βάσω Χοχλάκα

Η Χίος είναι το μοναδικό νησί στο Βόρειο Αιγαίο που δεν έχει λύσει Κανένα από τα βασικά του προβλήματα ΝΕΡΟ - ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ - ΛΙΜΑΝΙ. Σίγουρα κάτι πρέπει να αλλάξει. Δεν χρειαζόμαστε Θαύματα και Σωτήρες οι λύσεις είναι απλές.

ΑΝΤΙΓΡΑΦΟΥΜΕ: τα νησιά που προηγούνται και να ΤΕΛΕΙΛΕΙΩΝΟΥΜΕ αυτά πού ξεκινάμε.

Ας τα πάρουμε με τη σειρά.

Η Κεντρική Χίος χρειάζεται:

1) Άμεση λειτουργία του φράγματος Κόρης Γεφύρι και συμμετοχή στην ύδρευση όλες οι απαιτούμενες υποδομές Δίκτυα - Δεξαμενές - Διυλιστήριο είναι έτοιμα εδώ και χρόνια και μας περιμένουν.

2) Αποπεράτωση του φράγματος Σαραπειού εκατομμύρια κυβικά νερού από το Δελφίνι πάνε στη θάλασσα και εμείς βάζουμε αφαλατώσεις.

3) Για το συγκοινωνιακό ο Περιφερειακός του Κάστρου είναι η λύση κατά τα πρότυπα του Κάστρου της Ρόδου της Κω ακόμη και του Τσεσμέ απέναντι. Και για να προλάβω μερικούς κάτι ακόμη. Πρόσφατα το ΚΑΣ έβαλε Ασανσέρ στη Ακρόπολη και πήρε και συγχαρητήρια από την ΟΥΝΕΣΚΟ.

4) Λιμάνι: έχουμε πολύ καλό, η κατασκευή μιας προβλήτας μας χρειάζεται για κρουαζιερόπλοια κ.λ.π. όπως σε όλα τα νησιά.

5) Και τέλος το αεροδρόμιο να τελειώσει και ελπίζω να μην εξελιχθεί σε νέο Κόρης Γεφύρι.

Η Νότια Χίος χρειάζεται:

1) Για το νερό άμεση επικαιροποίηση της υπάρχουσας μελέτης του φράγματος ΚΟΝΤΟΥ και δημοπράτηση είναι το καλύτερο και χρησιμότερο φράγμα της Νότιας Χίου και ξεχασμένο στα συρτάρια.

2) Για τουρισμό και ανάπτυξη Επιδοτούμενη γραμμή Ραφήνα Μεστά το καλοκαίρι με χρήματα από το διαφημιστικό πακέτο των 500.000 περ. ευρώ που δαπανούμε ετησίως με τα γνωστά αποτελέσματα Σημειωτέον ότι η γραμμή Χίος Ψαρά 45 μίλια πολύ μεγαλύτερη και επιδοτείται με 7000 € το δρομολόγιο.

Η Βόρεια Χίος χρειάζεται:

1) Ολοκληρωμένη παράκαμψη του Βροντάδου και Αίπους από την πλευρά των ΚΑΡΥΩΝ έως τις στροφές του Αίπους. Σημειωτέον ότι το 1/3 της διαδρομής είναι ανοιγμένο.

2) Εκμετάλλευση των υποδομών της Αγ. Μαρκέλλας για θρησκευτικό τουρισμό κατά τα πρότυπα του Αγ. Ραφαήλ στη Λέσβο.

3) Εκσυγχρονισμός των λουτρών στα Αγιάσματα κατά τα πρότυπα της Λέσβου και των Αλατσάτων.

Μιχάλης Φυτούσης Υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος (ψηφοσυλλέκτης)

ΑΛΛΑΓΗ ΠΟΡΕΙΑΣ ΜΕ ΒΑΣΩ ΧΟΧΛΑΚΑ

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στο Facebook Page μας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ