27.9.2023 7:23

«Με Συμμαχία Αξιών στις 8 Οκτώβρη η Χίος αλλάζει σελίδα»

Αναμφίβολα θα μπορούσε κανείς να ισχυριστεί ότι βρισκόμαστε στην τελική ευθεία πριν την αναμέτρηση των δημοτικών εκλογών του Οκτωβρίου.

Όσον αφορά τον τόπο μας, την Χίο θα αποτελούσε τουλάχιστον κλισέ (για να μην πω απρέπεια) να υπογραμμιστεί για πολλοστή φορά ότι πρόκειται για μια από τις πλέον κρίσιμες αυτοδιοικητικές αναμετρήσεις των τελευταίων δεκαετιών. Κι αυτό διότι μάλλον έχουμε ξεπεράσει προ πολλού ακόμη και αυτό το όριο.

Η απερχόμενη δημοτική αρχή του κυρίου Κάρμαντζη αποχωρεί από τον Δήμο της Χίου με ένα ανεπαρκέστατο αποτέλεσμα που έχει σαφέστατα πρόσημο αρνητικό.

Και εξηγούμαι:

1. Μεγάλο μέρος των δρομολογημένων έργων από την προηγούμενη δημοτική αρχή εκτροχιάστηκε, χάθηκε, παραμορφώθηκε.

2. Καμία οργάνωση, καμία προετοιμασία, κανένα όραμα για δρομολόγηση νέων έργων.

3. Τα χωριά της Χίου παρατημένα, καταδικασμένα σε μια κατάσταση αν μη τι άλλο παρακμιακή, χωρίς καθαριότητα της προκοπής, ευρίσκονται να περιμένουν αποτελέσματα από αποσπασματικές κινήσεις και τα παρακάλια του κάθε προέδρου.

4. Μυωπικές συμπεριφορές από αντιδημάρχους εκπαιδευμένους να παρουσιάζουν το μαύρο άσπρο και που μόνο όταν μυρίζονται ψήφους μπαίνουν σε ουσιαστική διαδικασία να επιλύσουν ζητήματα.

5. Στήσιμο ενός μηχανισμού εξυπηρέτησης «ημετέρων» που παραπέμπει σε συμπεριφορές θλιβερών κοινοταρχών της δεκαετίας του 1950 και 1960 που καμία σχέση δεν έχουν με τις αξιοκρατικές λειτουργίες που είναι ανάγκη να χαρακτηρίζουν έναν σύγχρονο δήμο.

Χαρακτηριστικό μάλιστα των όσων προαναφέρονται είναι το γεγονός ότι ο απερχόμενος δήμαρχος δεν τόλμησε να εμφανιστεί στο πρώτο ντιμπέιτ που διεξήχθη μεταξύ των υποψηφίων για τον δημαρχιακό θώκο, κρυπτόμενος και φοβούμενος ότι η παρουσία του μάλλον θα ψαλίδιζε έτι περαιτέρω την όποια δυναμική του. Και είναι αλήθεια αξιοθαύμαστο να λείπει ο δήμαρχος από μια τέτοια «αναμέτρηση». Κοντολογίς απουσίαζε αυτός ο οποίος υπό κανονικές συνθήκες θα έπρεπε να πάει να προβάλει και να υπερασπιστεί το έργο του. Φαίνεται όμως ότι εκεί που απουσιάζει το έργο το όραμα και η διάθεση για δημιουργία, εκεί ακριβώς γίνεται άφαντος κι ο δήμαρχος.

Η δημοτική αρχή του κ. Κάρμαντζη λοιπόν προφανώς και «εμετρήθη, εζυγίσθη και εβρέθη ελλιποβαρής».

Μέσα λοιπόν σε αυτό το αρνητικό, σχεδόν πολιτικά ζοφερό κλίμα που έχει διαμορφώσει η απερχόμενη δημοτική αρχή η Χιώτισσα και ο Χιώτης, έχουν επιλογή; Μπορεί να υπάρξει μια ελπιδοφόρα επανεκκίνηση για τον δήμο της Χίου;

Η απάντηση είναι σαφέστατα θετική. Η Συμμαχία Αξιών με επικεφαλής τον Κώστα Τριαντάφυλλο. Πρόκειται για μια ομάδα ανθρώπων που συνδυάζει την εμπειρία με την ανανέωση και με την παρουσία της στα αυτοδιοικητικά τεκταινόμενα του τόπου μας έχει τη δυνατότητα να δρομολογήσει ένα καλύτερο αύριο για την Χίο μας.

Με πρόγραμμα συγκεκριμένο για μια σύγχρονη Χίο που μας αξίζει. Με διάθεση για δημιουργία και ολοκλήρωση έργων πνοής για τον τόπο.

Επενδύοντας στον άνθρωπο και δίνοντας προοπτική στα χωριά μας.

Η Συμμαχία Αξιών επιδιώκει να δημιουργήσει μια ατζέντα με παιδεία, πολιτισμό, αθλητισμό, νέα γενιά στο προσκήνιο.

Με διαδικασίες αξιοκρατικές και διαφανείς που θα βασίζονται στην αρχή της ισότητας των πολιτών.

Με σαφείς θέσεις για ζητήματα όπως ο τουρισμός και η εξωστρέφεια, το νερό, το προσφυγικό/μεταναστευτικό, η καθαριότητα.

Προπάντων όμως με βλέμμα καθαρό, με παρρησία και διάθεση να θέσει άμεσα σε προτεραιότητα τις ανάγκες του δημότη δημιουργώντας ένα συμβόλαιο τιμής με τη Χιακή κοινωνία η εξαργύρωση του οποίου θα αναδείξει την Χίο ξανά πρωταγωνίστρια!

Την Κυριακή στις 8 του Οκτώβρη η Χίος ξέρει τι να ψηφίσει. Στις 8 του Οκτώβρη η Χίος αλλάζει σελίδα.

 

Δήμος Καρασούλης, υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος με τη Συμμαχία Αξιών.

Ο έντυπος «πολίτης» ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα! Συμπληρώστε την διεύθυνση σας εδώ.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας και στο Google News. Περιμένουμε τα σχόλια σας στο Facebook Page μας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ