18.5.2019 17:56

Ο τουρισμός μας είναι στάσιμος γιατί δεν διεκδικούμε

Η δημοτική αρχή Βουρνού ήταν άτολμη και δεν αξιοποίησε τα νέα στελέχη της

 • Η 5ετη θητεία της Δημοτικής Αρχής

Άπειρη, άτολμη, χωρίς αποτέλεσμα. Δεν αξιοποίησε τα νέα στελέχη του, υποβάθμισε τα τοπικά συμβούλια και τους προέδρους των χωριών σε διακοσμητικά όργανα, υπήρξε η αίσθηση της εγκατάλειψης.

Διχασμένη με την περιφέρεια ,να διαγωνίζονται ποια θα προφτάσει να καπηλευτεί το ελάχιστο, και να μην ολοκληρώνεται τίποτα. Δραματική κατάσταση στον  τουριστικό τομέα, μέσα σε 4 χρόνια χάθηκαν εντελώς οι αγορές της Ολλανδίας, της Νορβηγίας, της Αυστρίας, της Τσεχίας και μειώθηκε της Τουρκίας, με επιπτώσεις σοβαρές στην οικονομική ζωή του νησιού μας. Μία δύσκολη, πρωτόγνωρη κατάσταση το μεταναστευτικό που δεν διαχειρίστηκε σωστά.

 

 • Η Χίος της επόμενης δεκαετίας

Σαν μια ελκυστική νύφη με πλούσια προσόντα. Θα ήθελα να δημιουργηθεί ένα κλίμα εμπιστοσύνης , έμπνευσης και δημιουργίας για τους νέους, με σεβασμό και αξιοπρέπεια στους ηλικιωμένους με δομές του Δήμου. Εργασία με συνθήκες ευρωπαϊκές και όχι των Βαλκανίων, στον ενεργό πληθυσμό με τη δυνατότητα να ζούμε με ασφάλεια, με ποιότητα ζωής.

Με ήπια τουριστική ανάπτυξη που να σέβεται το περιβάλλον και την πολιτιστική μας ταυτότητα. Με ολοκλήρωση σημαντικών έργων υποδομής, ( υδροδότηση, νοσοκομειακή περίθαλψη, δημιουργία πυλών εισόδου).  Ένα έξυπνο, οικολογικό, αποτελεσματικό σχέδιο κυκλοφοριακού, στην πόλη. Αξιοποίηση των θησαυρών που έχει κάθε χωριό.

 

 •  Η στασιμότητα στον τουριστικό τομέα

Για τους περισσότερους ο τουρισμός δεν αποτελεί κύρια πηγή εισοδήματος για αυτό και δεν διεκδικούν και πράγματα. Ταυτόχρονα υπάρχει μεγάλη  έλλειψη ξενοδοχειακών μονάδων καθώς και  μονοπωλιακή πρακτόρευση.

Η ανύπαρκτη στρατηγική στοχευμένου σχεδίου, για την προβολή ,διαφήμιση και αξιοποίηση των θησαυρών μας , των ιστορικών, πολιτιστικών και φυσιολατρικών.

Ξέρετε η Χίος μας έχει μια τεράστια «ΣΚΙΑ….» που παγκοσμίως είναι ξακουστή, αξιόλογη και είναι η καλύτερη με διαφορά, είναι η εύκολη επαγγελματική λύση σταδιοδρομίας και οικονομικά εύπορη, και δεν χρειάζεται κεφάλαιο επένδυσης.

Η «ΣΚΙΑ» αυτή που ακολουθεί τη Χίο είναι η ναυτιλία μας. Με αποτέλεσμα να μην δημιουργούνται επενδύσεις στον τουριστικό τομέα.

Την εποχή του Μεγάλου Αλεξάνδρου, ο πατέρας του ο Φίλιππος είδε ένα άλογο  περήφανο, δυνατό, όμορφο, ατίθασο και προσπάθησε να το δαμάσει και να το ιππεύσει, δεν μπορούσε όμως, έτσι έφερε τους καλύτερους αξιωματικούς  του να το ιππεύσουν δεν τα κατάφεραν. Τότε ο Αλέξανδρος μόλις δεκατριών ετών ζήτησε από τον πατέρα του να προσπαθήσει  και αυτός. Ο πατέρας του δεν του έδωσε σημασία ο Αλέξανδρος προσπάθησε και μετά από λίγο τα κατάφερε να ιππεύσει το ατίθασο άλογο. Όταν τον ρώτησε  πως τα κατάφερε , είπε ο Αλέξανδρος, ότι  το άλογο φοβόταν όταν έβλεπε την σκιά του, το μετέφερε σε ένα σημείο που δεν έβλεπε τη σκιά του, του έδωσε λίγο αγάπη φροντίδα, εμπιστοσύνη και έτσι το ίππευσε. Με αυτό το άλογο κατέκτησε όλο τον κόσμο.

Και εμείς μπορούμε να κάνουμε την Χίο ελκυστικό τουριστικό προορισμό με θεματικές ενότητες αξιοποίησης των θησαυρών μας από είκοσι ημέρες το χρόνο στις τέσσερις εποχές του χρόνου.

 

 • Η επιλογή της «Συμμαχίας Αξιών»& του Κ. Τριαντάφυλλου

Μετά από ώριμη σκέψη, αγάπη για τον τόπο μου, και ως ενεργός πολίτης , όπου για αρκετά χρόνια ασχολήθηκα  με τον πολιτιστικό σύλλογο και αθλητικά σωματεία, έχω προσφέρει ανιδιοτελώς με μεράκι , φιλότιμο, εντιμότητα, εμπιστοσύνη  ,αποτελεσματικότητα στους συμπολίτες μου.

Πληγώνομαι  βλέποντας τις αρχές του Δήμου και της Περιφέρειας να προτάσσουν το   ΕΓΩ και όχι το ΕΜΕΙΣ. Επιλέγω την Συμμαχία Αξιών, τον Κώστα Τριαντάφυλλο .

Έναν νέο άνθρωπο με νέες ιδέες με προοπτική, με νομικές γνώσεις, με εμπειρία στο Ελληνικό κοινοβούλιο και σε Ευρωπαϊκές επιτροπές.

Μία ήρεμη, δυναμική προσωπικότητα που έχει τη διάθεση προσφοράς στο νησί μας, που συμμετέχει μαζί σου σε διάλογο, σου δίνει τη δυνατότητα να εκφράσεις τη γνώμη σου, σέβεται την διαφορετική σου άποψη και έχει την αρετή να συνθέτει τις προσωπικότητες και να τις κάνει ομάδα.

Ένα ψηφοδέλτιο που αποτελείται από αξιόλογους ανθρώπους της κοινωνίας της Χίου όπου ο καθένας έχει προσφέρει με τον τρόπο του. Ανθρώπους από όλες τις κοινωνικές τάξεις, με αίσθηση ευθύνης και προβληματισμούς για το μέλλον.

Ο Κώστας Τριαντάφυλλλος είναι ένας άνθρωπος που μπορεί να συνθέσει, να αξιοποιήσει δίκαια το έμψυχο δυναμικό των εκπροσώπων του Χιώτικου Λαού.

Προτεραιότητες της νέας δημοτικής αρχής

 • Η εύρυθμη λειτουργία των υπηρεσιών του Δήμου και των υπόλοιπων κρατικών υπηρεσιών.
 • Ο προγραμματισμός, ο σωστός χειρισμός, με την περιφέρεια και η αποτελεσματική απορρόφηση κονδυλίων και η συνέχιση ώριμων έργων.
 • Η ενίσχυση των τοπικών προέδρων και τοπικών συμβουλίων σε ουσιαστικό ρόλο με καινοτόμα προγράμματα αναγέννησης των χωριών.
 • Στοχευμένη στρατηγική για τον τουρισμό, τον πολιτισμό το περιβάλλον .
 • Master plan λιμανιού ,ολοκλήρωση έργων στις πύλες εισόδου του νησιού, αεροδρόμιο.
 • Έμφαση στην καθημερινότητα του πολίτη ύδρευση, κυκλοφοριακό, πεζοδρόμηση, ανάπλαση περιοχών, καθαριότητα.
 • Απορρόφηση προγραμμάτων ΕΣΠΑ.
 • Πεζοπορική διαδρομή των μαστόρων της πέτρας Θυμιανών . Αναδεικνύοντας  την ιστορική πολιτιστική ταυτότητα των Θυμιανών.
 • Ανάπλαση οικισμού Καρφά, αγορά ακινήτου πρώην εστιατορίου Γιαμού.
 • Φυσικό πάρκο ψυχαγωγίας στην κοινοτική έκταση Αγ,Γεωργίου Καρφά.
 • Χώροι  στάθμευσης στην Αγ.Ερμιόνη και στον  Μέγα Λιμιώνα.
 • Πεζοδρομήσεις στα Θυμιανά
 • Επισκευή γηπέδου ποδοσφαίρου,
 • Επισκευή γηπέδου Μπάσκετ.
 • Αξιοποίηση του κτηρίου της πρώην αγροτικής αποθήκης συνεταιρισμού σε εκθεσιακό χώρο .
 • Συντήρηση και επισκευή κοινοτικής αποθήκης ,χόρος κατασκευής Καρναβαλιού – Μόστρας Θυμιανών.
 • Επέκταση, κατασκευή νέων αιθουσών δημοτικού σχολείου Θυμιανών.
 • Συντήρηση αξιοποίηση των μικρών χώρων σε κάθε γειτονιά (πρώην παιδικές χαρές)

΄Εχω τη διάθεση και το μεράκι να αγωνιστώ και να διεκδικήσουμε όλα αυτά που θα μας καλυτερέψουν την ποιότητα ζωής μας.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ