18.5.2019 17:22

Ο Σταμάτης Kάρμαντζης είναι ο πολιτικός και κοινωνικός μου μέντορας

Λευτέρης Μπουμπούλης: «Η πενταετία Βουρνού ήταν απογοητευτική»

Ο Λευτέρης Μπουμπούλης είναι τραπεζικός υπάλληλος ασχολείται για πρώτη φορά με τα κοινά και μιλάει στον «π» για την απόφασή του να είναι υποψήφιος με τη «Σύμπραξη Δημιουργίας» και τον Σταμάτη Κάρμαντζη.

Είναι η πρώτη φορά που ασχολείστε με τα κοινά;

Ε.Μπ: Σε αυτό το επίπεδο θα με χαρακτήριζα πρωτοεμφανιζόμενο. Όμως  ασχολούμουν ενεργά στην πρώτη γραμμή  σε διάφορους κοινωνικούς φορείς και συλλόγους όπως  η  τοπική επιτροπή Ε.Ο.Κ. Χίου, η ίδρυση τοπικού παραρτήματος UNESCO,  η Π.Ε. Σκλαβιών Χίου έτη 2001-2008.

Γιατί αποφασίσατε να είστε  υποψήφιος με τη «Σύμπραξη Δημιουργίας» και τον Σταμάτη Κάρμαντζη;

Ε.Μπ: Ζώντας τον εκ του σύνεγγυς στο περιβάλλον του για περισσότερο από 2 δεκαετίες θαυμάζω τον Σταμάτη Κάρμαντζη σαν πολιτική αυτόβουλη οντότητα και  τον αγαπώ σαν άνθρωπο. Γνωρίζω ότι υλοποιεί πάντα τις υποσχέσεις  του και  πολλές φορές γίνεται  «ενοχλητικός »ή μη αρεστός  για το καλό της Χίου. 

Είναι ο πολιτικός  και κοινωνικός  μου μέντορας και  ακολουθώντας τις νουνέχειες του τηρώ την υπόσχεση που του είχα δώσει προ ετών,  ότι  θα «εκτεθώ» μαζί του , όταν αποφασίσει να κυβερνήσει τον τόπο μας από θέση που θα μπορεί πραγματικά να αλλάξει τη Χίο μας.  

Πώς κρίνετε την πενταετία Βουρνού στον δήμο;

Ε. Μπ: Εν συντομία και μονολεκτικά  απογοητευτική. Είχα και εγώ πιστέψει στο νέο και άφθαρτο  που έφερνε ο συνδυασμός του . Μας διέψευσαν οικτρά είτε λόγω πολιτικής απειρίας είτε λόγω «χημείας» με αποτέλεσμα ακόμα και ο αρχικός συνδυασμός της Πρωτοβουλίας να έχει σχεδόν διαλυθεί στα εξόν συνετέθη.

Είστε νέος  άνθρωπος. Με τι επιχειρήματα θα πείθατε έναν 20χρονο να μείνει στη Χίο;

Ε.Μπ: Θα τροποποιήσω την ερώτηση σας, ξεκινώντας από τους 17ηδές -που από φέτος πλέον ψηφίζουν κιόλας-λέγοντας τους ότι εδώ στο νησί  υπάρχουν Πανεπιστημιακά τμήματα  κατά τεκμήριο συγκαταλέγονται στα καλύτερα της Ελληνικής και όχι μόνο επικράτειας. Για όσους θέλουν να μπουν στον εργασιακό κάματο από νεαρή ηλικία ότι προσφέρονται πολλές ευκαιρίες ανέλιξης  στην  τοπική πρωτογενή και δευτερογενή παραγωγή που άπτονται της μαστίχας, των ούζων, διάφορων τοπικών γλυκών του κουταλιού κ.α.

Τέλος σε αυτούς τους νέους που θέλουν να ανοίξουν τα φτερά τους και να γίνουν πολίτες του κόσμου θα έλεγα ότι  η βαριά βιομηχανία της Ελλάδος, η ελληνική ναυτιλία,  τους περιμένει καταρχήν σπουδάζοντας τους στις καλύτερες σχολές Ε.Ν  που βρίσκονται στη Χίο και κατόπιν η Χίος πάντα θα τους περιμένει σαν το απάνεμο λιμάνι τους σε κάθε ξέμπαρκο προσφέροντας τους την ποιότητα ζωής και την ασφάλεια  που θα επιθυμούν για την ναυτική οικογένεια τους.

Τι φταίει  και η Χίος είναι εξαφανισμένη  από τον τουριστικό χάρτη;

Ε.Μπ:  Απλοϊκά θα έλεγα η έλλειψη υποδομών (κλινών, αεροδρομίου, λιμανιού). Ουσιαστικά και χωρίς να πλατειάζω θεωρώ ότι η ανάγκη προσωπικής προβολής, ο εγωισμός ,η πολιτική μισαλλοδοξία και η μη διάθεση συνεργασίας και σύμπραξης διαφορών προσώπων  κάθε βαθμίδας διοίκησης κατά τα παρελθόντα πολλά έτη όπου πακτωλός χρημάτων έρεε άφθονος σε όλη την επικράτεια στέρησαν από το νησί μας την ευκαιρία να έχει ήδη λύσει χρονίζοντα μεγάλα προβλήματα όπως το νέο λιμάνι ή το  αεροδρόμιο που θα ήταν το έναυσμα για το γερό μπάσιμο στο να επενδύσουν και στο νησί μας οι μεγάλοι  «παίκτες» της τουριστικής βιομηχανίας αφού δυνητικά η Χίος μας προσφέρεται για κάθε είδους μαζικού η θεματικού τουρισμού λόγω ιστορικής διαδρομής, χωρικής-γεωγραφικής διάταξης και κοινωνικής-πολιτισμικής παράδοσης.

Σε ποιους τομείς θεωρείτε ότι πρέπει να επικεντρωθεί η προσοχή της νέας δημοτικής αρχής;

Ε.Μπ: Καταρχήν ,στα απαραίτητα έργα υποδομής και βελτίωσης του οικιστικού περιβάλλοντος αλλά και σε μια σειρά από κοινωνικές δράσεις για τους συμπολίτες μας. Πρέπει οι πόρτες του Δήμου να είναι ανοιχτές όπως και το μυαλό και η καρδιά  μας κυρίως με προσήλωση στις ανάγκες του νησιού και των ανθρώπων του.

Παράλληλα βασική μέριμνα θα  είναι η εξυγίανση των οικονομικών του Δήμου και ταυτοχρόνως ένα καινούργιο  ξεκίνημα της τοπικής οικονομίας. Τέλος θεωρώ ότι χρειάζονται αναπλάσεις και πρωτοβουλίες αποκέντρωσης που θα συμβάλουν καθοριστικά στην αλλαγή της φυσιογνωμίας του νησιού, κυρίως της πόλης, αλλά και της καθημερινότητας των κατοίκων.

Η απλή αναλογική επιτάσσει συνεργασίες. Με ποιους συνδυασμούς πιστεύετε ότι μπορεί να συνεργαστεί η Σύμπραξη Δημιουργίας  ;

Ε.Μπ: Θα μου επιτρέψετε να πω, αφουγκρασμένος τον παλμό της κοινωνίας μέσα από απλές συνομιλίες με συμπολίτες μας ότι ολοένα και περισσότεροι ασπάζονται το όραμα του Σταμάτη Κάρμαντζη για ένα πρόγραμμα-συμβόλαιο καρδιάς και τιμής και είναι αποφασισμένοι να του δώσουν την ευκαιρία και να συμπράξουν μαζί του και μαζί με όλους εμάς ώστε να το δουν να υλοποιείται.

Είτε λοιπόν έχουμε πλειοψηφία από την πρώτη Κυριακή –που το πιστεύω ζώντας τον απλό Χιώτη που θέλει- τον Σταμάτη Του-είτε όχι, προσωπικά θεωρώ ότι σε όλους τους συνδυασμούς υπάρχουν συνυποψήφιοι που πληρούν το δικό μου τρίπτυχο αξιών όσων σχετίζονται με τα κοινά (ικανότητες, διάθεση για ανιδιοτελή προσφορά, κοινωνική ανθρωπιά) και θα ήταν ευχής έργον αυτοί οι συνυποψήφιοι να προτιμηθούν από τους φίλα προσκείμενους στους υπόλοιπους συνδυασμούς ούτως ώστε μέσα από την διαφοροποιημένη κοινωνική διαστρωμάτωση, τον γόνιμο διάλογο ή και αντίλογο, τις ιδεολογικές συγκρούσεις να φτάσουμε στην συνθετική και συμπλεκτική δημιουργικότητα, οδεύοντας όλοι μαζί στη βελτίωση της κοινωνικής ευημερίας μας και άνοδο του βιοτικού μας επιπέδου.

 

Πώς φαντάζεστε τη Χίο μετά από μια δεκαετία;

Ε.Μπ: Ονειρεύομαι μια Χίο όπου θα έχουμε επαναφέρει την αισιοδοξία και το χαμόγελο στις Χιώτισσες και τους Χιώτες. Μια  Χίο για την οποία θα είμαστε όλοι περήφανοι, όπως αρμόζει στην ιστορία και τις δυνατότητες μας. Μια Χίο που θα είναι πάλι η αρχόντισσα ολόκληρου του Αιγαίου, και θα μπορούμε να την  παραδώσουμε στα παιδιά μας.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε Συνδρομητής

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ