18.5.2019 17:40

Αλαζονικές συμπεριφορές δεν χωρούν στον δήμο

Π. Μανδάλας: "Η Δημοτική Αρχή Βουρνού είχε την ευκαιρία της αλλά την έχασε "

Διατέλεσε αντιδήμαρχος στον πρώην δήμο Αγίου Μηνά και έπειτα από εννέα  χρόνια απουσίας από τα αυτοδιοικητικά δρώμενα επανέρχεται στα κοινά της Χίου, θέτοντας υποψηφιότητα ως δημοτικός σύμβουλος με τον συνδυασμό «Σύμπραξη Δημιουργίας» του Σταμάτη Κάρμαντζη.

Ο Παναγιώτης Μανδάλας αναλύει τους λόγους της επαναδραστηριοποίησής του και ξεκαθαρίζει ότι στη Χίο δεν περισσεύει κανείς.

 

Η αυτοδιοικητική σας δράση ήταν ιδιαιτέρως πλούσια  και  με μια παύση αρκετών ετών επανέρχεστε στα αυτοδιοικητικά δρώμενα της Χίου και είστε υποψήφιος με τον συνδυασμό του Σταμάτη Κάρμανζτη. Τι ήταν αυτό που σας ενεργοποίησε και πάλι και αποφασίσατε να είστε υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος;

Π.Μ: Από το 2010 όπου ολοκληρώθηκε η θητεία μας στον Άγιο Μηνά μέχρι και σήμερα το τηλέφωνό μου δεν έπαψε να χτυπάει από συμπολίτες μας, οι οποίοι μου ανέφεραν τα προβλήματά τους και με ρωτούσαν συνέχεια γιατί δεν ασχολούμαι με τα κοινά. Οι ίδιοι άνθρωποι μου παραπονιόντουσαν ότι με τον ενιαίο δήμο ένοιωθαν ορφανοί καθότι ουδείς τους έδινε σημασία. Θυμάμαι τότε ότι τους έλεγα ότι τα παιδιά της νέας Δημοτικής Αρχής είναι νέα και χρειάζονται χρόνο. Ο χρόνος τους όμως τελείωσε.

Είχαν την ευκαιρία τους αλλά το καράβι το πέταξαν στα βράχια.  Υπάρχει επίσης και μία άλλη ομάδα που τα μισά της μέλη εδώ και 25-30 χρόνια κατέχουν θέσεις ευθύνης και τώρα από συνήθεια, από αγάπη, από κομματικό συμφέρον… ζητούν και πάλι τη ψήφο του Χιώτη. 

Αποφάσισα να ασχοληθώ λοιπόν ξανά γιατί δεν αντέχω να βλέπω άλλο τα χωριά μας να ερημώνουν, να απομονώνονται, να γκρεμίζεται ότι έργο με κόπο και βάσανα αφήσαμε(έργα ύδρευσης, αποχέτευσης, γήπεδα, περιπατητικές διαδρομές, γυμναστήρια, αγροτική οδοποιία κλπ).  Ενώνω την ενέργεια, τη δύναμη και την αποφασιστικότητά μου με τον Σταμάτη γιατί θέλω η Χίος να ξαναμπεί σε τροχιά ανάπτυξης. Άλλα λάθη δεν επιτρέπονται. 

 

Πώς κρίνετε την πενταετία Βουρνού στο Δήμο Χίου;

Π.Μ:  Αποτυχημένη. Ο κ. Βουρνούς διακατέχεται από το σύνδρομο της δειλίας, της ανευθυνότητας και της αλαζονείας. Ο κόσμος τον πίστεψε και προδόθηκε. Είναι άνθρωπος αγέλαστος όπως και πολλοί εκ των υποψηφίων του, δείγμα κακίας όπως λέει και ο λαός μας.

Διανύοντας τα τελευταία πέντε χρόνια καθημερινά τη διαδρομή από τον παραλιακό προς το νοσοκομείο, αντίκριζα έναν κήπο  ένα λιμάνι και ένα κάστρο  γεμάτο πρόσφυγες-μετανάστες, έναν περιφερειακό μισοτελειωμένο που τελικά ολοκληρώθηκε μετά εμποδίων και  το μόνο έργο που μελέτησε 4 χρόνια και τελικά υλοποίησε τον 5ο ήταν η τοποθέτηση των πανιών στους μύλους. Ένα έργο ομολογουμένως πολύ ωραίο!

Σε ποιους τομείς πιστεύετε ότι πρέπει να εστιάσει την προσοχή της η νέα δημοτική αρχή που θα προκύψει από τις εκλογές ;

Π.Μ: Καταρχήν ο δημότης πρέπει να νοιώσει το δήμο σπίτι του. Ο κ. Βουρνούς αν μπορούσε θα είχε μεταφέρει το γραφείο του στον πύργο Ιουστινιάνη , στα ανάκτορα του Κάστρου. Έλεος πια αυτή η αλαζονεία.

Θα μπορούσα να σας απαριθμήσω δεκάδες έργα που θα έπρεπε να γίνουν άμεσα αλλά αντ’ αυτού θα σας πω ότι αποφεύγω να περνώ από τον Καρφά γιατί δεν αντέχω να βλέπω αυτή την απαξιωτική εικόνα της πιο τουριστικής περιοχής του νησιού.  Τους παραδώσαμε τουρίστες και ανάπτυξη και θα παραδώσουν μετανάστες και υποβάθμιση. Τους αφήσαμε  charter και tour operators  και θα βρούμε ΜΚΟ.

Τους αφήσαμε την πιο τουριστική περιοχή της Χίου με 3800 κλίνες και την μετέτρεψαν σε  Αμυγδαλέζα.

Τι απαντάτε σε όλους εκείνους που μπορεί να σας κατηγορήσουν ότι η υποψηφιότητα σας κρύβει ιδίων συμφέρον, εξαιτίας της δικαστικής σας διαμάχη με τη νυν δημοτική αρχή;

Π.Μ:  Προσωπικά δεν έχω άνεση ανάμειξη με το θέμα. Ο γιος μου είναι μέτοχος στην εταιρεία που είχε αναλάβει την ανακύκλωση.  Αν κάποιος έπρεπε να έχει θέμα είναι οι κύριοι της δημοτικής αρχής και όχι εγώ. Αυτοί παρανόμησαν όχι εγώ.  Αυτοί έπρεπε να έχουν την ευθιξία να παραιτηθούν.

Δεν αναρωτιέστε γιατί επιθυμούν επανεκλογή; Εγώ ως απλός δημότης προτείνω από τώρα να γίνει καταλογισμός χρεών ( όποτε και αν εκδικαστεί η υπόθεση) σε όσους  στηρίξουν την πρόταση του δημάρχου και του αντιδημάρχου καθαριότητας. Οι δημότες δεν  πρέπει να πληρώσουν τα δικά τους λάθη. Να τα πληρώσουν εκείνοι. Σας απαντώ λοιπόν ευθαρσώς ότι η δική μου υποψηφιότητα δεν υποκρύπτει ιδίων συμφέρον. Είναι καθαρή και άδολη.

 

Η απλή αναλογική που θα ισχύσει σε αυτές τις δημοτικές εκλογές επιβάλει συνεργασίες.

 Είστε ανοικτοί ως συνδυασμός στο ενδεχόμενο των συνεργασιών;

Π. Μ: Κανείς δεν περισσεύει . Για εμένα όποιος αγαπά η Χίο και προτάσσει το συμφέρον του τόπου είναι καλοδεχούμενος.

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ