7.1.2022 15:50

Φυσικά προϊόντα με βάση την μαστίχα από τα αδέρφια Κωττατή

«Η μαστίχα είναι στο αίμα μας, όντας παιδιά μαστιχοπαραγωγών την αγαπήσαμε από μικρά παιδιά»

Ο Βασίλης και o Μάνος Κωττατής από το Πυργί, ως παιδιά μαστιχοπαραγωγών δημιούργησαν την εταιρία «KOTTATIS Natural Products with Mastiha» αξιοποιώντας τον φυσικό πλούτο της Χίου που δεν είναι άλλο από την μαστίχα.

- «θεωρούμε χρέος μας να βάλουμε το λιθαράκι μας να γίνει η μαστίχα και τα παράγωγα της περισσότερο γνωστά σε όλον τον υπόλοιπο κόσμο»

Η επιχείρηση «KOTTATIS Natural Products with Mastiha», ιδρύθηκε το 2012 από δύο αδέλφια, τον Βασίλη και τον Μάνο Κωττατή. Η φιλοσοφία της οικογενειακής αυτής επιχείρησης βασίστηκε εξ’ αρχής στην αγάπη τoυς για το μοναδικό προϊόν τη μαστίχα Χίου. Η αγάπη αυτή δεν ήταν τυχαία καθώς έχοντας μεγαλώσει στην καρδιά της παραγωγής της μαστίχας στο μεγαλύτερο Μαστιχοχώρι της Χίου: το Πυργί και όντας εγγόνια και παιδιά μαστιχοπαραγωγών "καλλιέργησαν" μέχρι και σήμερα αυτή την αγάπη. Στα πλαίσια του ρόλου της, η εταιρεία αναπτύσσει της δραστηριότητές της τόσο στο λιανικό όσο και στο χονδρικό εμπόριο, στην Ελλάδα και το εξωτερικό. 

Με ποια αφορμή ξεκινήσατε την εταιρία: «KOTTATIS Natural Products with Mastiha» και ποιο ήταν το όραμα σας;

​Από την παραγωγή μέχρι και την κυκλοφορία των προϊόντων, σε κάθε στάδιο προετοιμασίας, συμμετέχουμε και τα δύο αδέλφια. Αφορμή ήταν το γεγονός πως θεωρούμε χρέος μας να βάλουμε το λιθαράκι μας ώστε να γίνει η μαστίχα και τα παράγωγα της περισσότερο γνωστά σε όλον τον υπόλοιπο κόσμο.

Πόσο εύκολη ήταν η ανάπτυξη δραστηριοτήτων σας εκτός Χίου αλλά και εκτός Ελλάδας;

Αρκετά δύσκολη για μια μικρή οικογενειακή επιχείρηση αλλά με υπομονή, φιλοδοξίες, επιμονή και όραμα τα πάντα είναι εφικτά! Το σημαντικότερο είναι η ανάπτυξη ισχυρών δεσμών εμπιστοσύνης στο πρόσωπο μιας μικρής οικογενειακής επιχείρησης, στο πέρασμα των χρόνων φαίνεται πως τα έχουμε καταφέρει!

Ο Μάνος και ο Βασίλης μας εμπιστεύονται το μυστικό επιτυχίας που δεν είναι άλλο από τους ισχυρούς δεσμούς, το κοινό όραμα και η συνεργασία.

Ποια είναι η φιλοσοφία σας και πως είναι η συνεργασία μεταξύ δυο αδερφών;

ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΣΧΕΣΕΙΣ: Το μυστικό για μια ευτυχισμένη επαγγελματική ζωή. Η ανάπτυξη αποτελεσματικών ομάδων αποτελεί διαρκή φροντίδα των επιχειρήσεων, καθώς η αποτελεσματική συνεργασία των εργαζομένων αποτελεί προϋπόθεση για την ανταγωνιστικότητα και την επιτυχία της επιχείρησης. Αυτό εξηγείται από τα πλεονεκτήματα της ομαδικής συνεργασίας, μεταξύ των οποίων είναι τα εξής: Συνέργεια, Συντονισμός, Ηθικό, Ικανοποίηση. Συνήθως, αυτά που χαρακτηρίζουν μια πραγματική και επιτυχημένη επαγγελματική ομάδα είναι: Το κοινό όραμα και οι αξίες, το πνεύμα συνεργασίας και αλληλοϋποστήριξης, η αρχή πως το κέρδος της ομάδας σημαίνει και κέρδος για κάθε μέλος της χωριστά, η απουσία ανταγωνισμού μεταξύ των μελών (π.χ. «ποιος θα πάρει τα εύσημα»), η συνεισφορά κάθε μέλους της ομάδας με τις γνώσεις του, τις ικανότητες/δεξιότητές του και τη δική του εξειδίκευση στην επιτυχία της ομάδας, η συχνή και ειλικρινής επικοινωνία μεταξύ των μελών, Οπότε η συνεργασία μεταξύ των αδελφών και οι ισχυροί δεσμοί αίματος φαντάζουν και έχει αποδειχτεί μέχρι στιγμής, η καλύτερη επιλογή!!

Η αγάπη των δύο αδελφών τόσο για το νησί όσο και για τη μαστίχα τους οδήγησε σε συνεχείς έρευνες με σκοπό τη βαθύτερη γνώση του ίδιου του προϊόντος αλλά και τη βελτίωση των προϊόντων προκειμένου να καλύψουν τις πιο απαιτητικές ανάγκες των καταναλωτών. ​Συμβαδίζοντας πάντα με τις ανάγκες της αγοράς και τους γοργά αναπτυσσόμενους ρυθμούς της εποχής, η οικογενειακή επιχείρηση «Kottatis Natural Products with Mastiha» ενημερώνεται για τις πρόσφατες εξελίξεις στον τεχνολογικό και παραγωγικό τομέα έχοντας πάντα υπόψη την μελέτη ,τον σχεδιασμό και την ανάπτυξη προϊόντων. Επομένως όλα τα προϊόντα που έχουμε αναπτύξει είναι κωδικοί μεγάλης απήχησης και χρησιμότητας!

Πόσο σημαντική είναι για εσάς η παραγωγή προϊόντων χωρίς parabens και πόσο εύκολη ή δύσκολη είναι η διαδικασία παραγωγής;

Η επιστημονική ομάδα της εταιρείας μας καθημερινά ερευνά και εφαρμόζει σε συνεργασία με κορυφαία ινστιτούτα, νέα φυτικά συστατικά με σκοπό τη δημιουργία πρωτοποριακών συνθέσεων. Σε όλα μας τα προϊόντα χρησιμοποιείται γνήσιο μαστιχέλαιο Χίου και φυσική μαστίχα σε συνδυασμό με αγνές και 100% φυτικές πρώτες ύλες. Τα προϊόντα της «Kottatis Natural Products with Mastiha» είναι απαλλαγμένα από "parabens", χημικά, διοξίνες, πετρελαιοειδή και συντηρητικά.

​Τόσο οι δοκιμές όσο και η παραγωγή των νέων προϊόντων γίνονται στο σπίτι, ενώ ο όγκος της κάθε παρτίδας είναι τόσος ώστε να δίνει τη δυνατότητα καλύτερου ελέγχου στην οικογένεια. Η μυστική συνταγή της ομορφιάς βρίσκεται έξω, στα δέντρα όπου «δακρύζει» η μαστίχα, στο ελαιόλαδο, στα αιθέρια έλαια και στα βότανα της Μεσογείου.

​​Ποια ήταν η πρώτη σας επαφή με την μαστίχα; Τι θαυμάσατε περισσότερο;

Όντας παιδιά μαστιχοπαραγωγών και μεγαλώνοντας στο μεγαλύτερο μαστιχοχώρι της Χίου: το Πυργί, η επαφή μας με την μαστίχα και η αγάπη μας προς αυτό το προϊόν ήρθε από τα πρώτα παιδικά μας χρόνια μια αξία ανεκτίμητη!

Ένα προϊόν το οποίο έχει μεγάλη απήχηση είναι η φυσική οδοντόκρεμα. Ποιες ιδιότητες έχει και πως βοηθά η μαστίχα την υγεία των δοντιών μας;

Πράγματι... Πρόκειται για την "Eco-bio" οδοντόκρεμα με μαστιχέλαιο Χίου, ελαιόλαδο, πρόπολη, εχινάτσια, μάραθο και θυμάρι. Φυσικά χωρίς «triclosan» οινόπνευμα και χημικές ουσίες. Μία οδοντόκρεμα με πλούσια δραστικά συστατικά ειδικά μελετημένη για να αντιμετωπίζει τους ερεθισμούς και τις ευαισθησίες της στοματικής κοιλότητας όπως φλεγμονές στα ούλα, έλκη κτλ. Προστατεύει τα δόντια από τερηδόνα και οδοντική πλάκα. τονωτικές, καταπραϋντικές και επουλωτικές και αντιμικροβιακές ιδιότητες. Κατάλληλη για ομοιοπαθητική χρήση. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί και από παιδιά ηλικίας 3 ετών και άνω.

Η μαστίχα που αξιοποιείται έχει την πιστοποίηση από την Ένωση Μαστιχοπαραγωγών Χίου;

Φυσικά χρησιμοποιούμε μαστίχα και μαστιχέλαιο από την Ένωση μαστιχοπαραγωγών Χίου με όλες τις απαραίτητες πιστοποιήσεις!

Στο δίκτυο χονδρικής και στο site με KOTTATIS.GR μπορεί να βρει κανείς εύκολα επιλεγμένα προϊόντα παντοπωλείου όπως ελληνικό καφέ με γεύση μαστίχας, σαλέπι μέχρι και προϊόντα περιποίησης με χωρίς "parabens" με βάση την μαστίχα Χίου. Μάλιστα μπορεί να παραγγείλει κανείς από όπου και αν βρίσκεται στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Στο δίκτυο χονδρικής συμπεριλαμβάνονται οι πωλήσεις σε πολυκαταστήματα στην Ελλάδα, οι πωλήσεις σε καταστήματα συνεργατών με το σύστημα της αποκλειστικής διάθεσης ειδών, στην Ελλάδα και στο εξωτερικό και οι πωλήσεις σε αντιπροσώπους επίσης στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Εκτός από το δίκτυο χονδρικής τα δυο αδέρφια δημιούργησαν και ένα δίκτυο λιανικής όπου συμπεριλαμβάνονται τα δυο εταιρικά καταστήματα στο Πυργί.

Facebook Page

https://www.kottatis.gr/

 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ