Ζωή

19/6/19 12:52

τελ. ενημ.: 19/6/19 13:24

Ζευγάρι Αυστραλών ομογενών επισκέφθηκε τη Χίο κι έμεινε έκπληκτο με το έργο του Φιλοζωικού

«Τα αγαθά κόποις κτώνται» κι παρόλο που στην Ελλάδα η καθημερινότητα μας απέχει αρκετά από τη φράση του Αριστοτέλη, υπάρχουν ακόμη άνθρωποι που δεν φοβούνται να αναγνωρίσουν -εμπράκτως-  τη σκληρή δουλειά, την αφοσίωση, την προσπάθεια και την αγάπη για το κοινό καλό…

Δύο τέτοιοι άνθρωποι είναι η Ευγενία και ο Γιάννης, ζευγάρι ομογενών που μένει στην Αυστραλία. Άγνωστο το πως, το ζευγάρι ήρθε διακοπές για πρώτη φορά στη Χίο, κι μερικές από τις εμπειρίες του εδώ ήταν η γνωριμία με τους ανθρώπους του Φιλοζωικού Συλλόγου Χίου, οι οποίοι τους ενημέρωσαν για τη δυσμενή κατάσταση που βιώνει το νησί μας με τα αδέσποτα, για τους αδιάφορους ιδιοκτήτες που εγκαταλείπουν τα κατοικίδια τους και γενικότερα τους μετέφεραν το όλο πρόβλημα. Ένας Σύλλογος που έχει δουλέψει όσο κανείς άλλος, που με κόπο και πολλές φορές με προσωπικά έξοδα των μελών του προσπαθεί να στηριχθεί στα πόδια του και να προσφέρει έργο. 

Το αποτέλεσμα ήταν οι δύο αυτοί άνθρωποι να ευαισθητοποιηθούν να αναγνωρίσουν στον μέγιστο βαθμό τις προσπάθειες αυτών των ανθρώπων, που παλεύουν καθημερινά για όλα τα τετράποδα της Χίου, κι εν τέλη να δωρίσουν ένα ποσό στο Σύλλογο, προκειμένου να καλύψει μερικές από τις ανάγκες του.

Παραδείγματα που μας γεμίζουν αισιοδοξία και μας κάνουν να ελπίζουμε ότι ακόμη υπάρχουν Άνθρωποι!

(Η φωτογραφία είναι από το fb του Φιλοζωικού Συλλόγου) 

Σχόλια άρθρου: 0