9.8.2019 10:53

Ο αθλητισμός διαπλάθει χαρακτήρες και διαμορφώνει προσωπικότητες

Αντ. Σαρρής: «Μετά το δυστύχημα δεν αναβάλλω για αύριο όσα μπορώ να κάνω σήμερα»

Ο Αντώνης Σαρρής είναι απόφοιτος της Γυμναστικής Ακαδημίας, μαραθωνοδρόμος με σπουδαίες διακρίσεις και έγινε ευρέως γνωστός στο Πανελλήνιο όταν με αυταπάρνηση, ηρωισμό και αγνοώντας τους κινδύνους για την ίδια του τη ζωή, το καλοκαίρι του 2012, ως επιβάτης του λεωφορείου που γκρεμίστηκε στο γεφύρι του Παντουκιούς και τυλίχθηκε στις φλόγες - βυθίζοντας στον πόνο και το πένθος τη Χίο- εκείνος βγήκε ζωντανός, βοηθώντας και άλλους συνεπιβάτες του να βγουν σώοι από το φλεγόμενο λεωφορείο.

Ο Αντώνης ζει τα τελευταία 8 χρόνια στην Αθήνα, συνεχίζει να τρέχει μεγάλες αποστάσεις και ταυτόχρονα προωθεί τη Χίο και τα προϊόντα της.

Σε τι ηλικία ξεκίνησες να ασχολείσαι με τον αθλητισμό

Α.Σ: Τον αθλητισμό τον ξεκίνησα σε πολύ μικρή ηλικία, μόλις 7 ετών. Ξεκίνησα να ασχολούμαι με το ποδόσφαιρο στη τοπική ομάδα του χωριού μου (Ποσειδώνας Καρδαμύλων), μετέπειτα το 2004 έκανα το πρώτο μου αγώνα δρόμου, ήμουν 12 ετών, μου άρεσε πάρα πολύ και από τότε έως τώρα δεν έχω σταματήσει να τρέχω έχω αγαπήσει το τρέξιμο και κυρίως τις μεγάλες αποστάσεις.

 

Πιστεύεις ότι ο αθλητισμός βοηθάει τα παιδιά να ξεφύγουν από τις κακοτοπιές;

Α.Σ: Ο αθλητισμός βοηθάει τα παιδιά να ξεφύγουν από τις κακοτοπιές διότι η άθληση βοηθάει στην ανάπλαση του χαρακτήρα και τη διαμόρφωση της προσωπικότητάς τους.

 

Η Γυμναστική Ακαδημία ήταν για εσένα μονόδρομος εξαιτίας της ενασχόληση σου με τον στίβο;

Α.Σ: Όχι, η Γυμναστική Ακαδημία δεν ήταν μονόδρομος εξαιτίας της ενασχόλησης μου με το στίβο, όμως ήταν η πρώτη επιλογή που είχα στο μηχανογραφικό μου, κι ήθελα να ασχοληθώ με τον αθλητισμό και από άλλη σκοπιά, δηλαδή εκείνη του προπονητή. Πίστευα πως περνώντας στη Γυμναστική Ακαδημία θα αποκτούσα περισσότερες γνώσεις κι ένα επιπλέον κίνητρο για να ασχοληθώ με το τομέα της Φυσικής Αγωγής.

 

Ποια ήταν η μεγαλύτερη διάκριση που έχεις πετύχει ως δρομέας μεγάλων αποστάσεων;

Α.Σ: Η μεγαλύτερη διάκριση που έχω πετύχει στις μεγάλες αποστάσεις είναι η 7η θέση στα 5χλμ και στα 10χλμ στο πανελλήνιο πρωτάθλημα Νέων και η 3η θέση στο ομαδικό του Πανελληνίου Πρωταθλήματος ανωμάλου δρόμου με τον σύλλογο μου Φιλοπρόοδο Όμιλο Βροντάδου (Φ.Ο.Β). Επιπλέον, επιτυχία θεωρώ και τον τερματισμό μου στον Διεθνή Μαραθώνιο (42.195μέτρα) του Παρισιού το 2013 με χρόνο 2.49.18 σε ηλικία μόλις 21 ετών!

Θεωρείς ότι η επαρχία στερεί ευκαιρίες εξέλιξης από τους αθλητές;

Α.Σ: Ναι, θεωρώ πως η επαρχία στερεί ευκαιρίες εξέλιξης από τους αθλητές, διότι δεν υπάρχουν χώροι εκγύμνασης που να τηρούν όλες τις προϋποθέσεις π.χ. την ασφάλεια του αθλητή, τα όργανα που χρειάζεται στην προπόνηση του ένας αθλητής, ενώ κάποιοι στερούνται ακόμα και το βασικότερο που είναι το ίδιο το στάδιο και αναγκάζονται είτε να μετακινούνται στις μεγαλουπόλεις είτε να γυμνάζονται στους δρόμους.

 

Μετά το δυστύχημα με το λεωφορείο που έπεσε στο γκρεμό και ήσουν και εσύ επιβάτης έχεις αναθεωρήσει πράγματα για τη ζωή;

Α.Σ: Μετά το τροχαίο φυσικά και έχω αναθεωρήσει πράγματα στη ζωή μου. Σκέφτομαι διαφορετικά, απολαμβάνω την κάθε στιγμή της ζωής μου, πηγαίνω ταξίδια, προσπαθώ να κάνω όσο περισσότερα πράγματα μπορώ. Γιατί εκείνη τη μέρα κατάλαβα πως δεν πρέπει να αφήνεις τίποτα για αύριο καθώς το αύριο δε ξέρεις τι σου επιφυλάσσει.

 

Ποια ήταν η πρώτη σκέψη που πέρασε από το μυαλό σου;

Α.Σ: Το πρώτο πράγμα που σκέφτηκα ήταν πως έχω χτυπήσει σοβαρά. Μόλις αντιλήφθηκα πως μπορώ να κουνήσω τα πόδια μου χωρίς πόνους χαμογέλασα, έκανα το σταυρό μου, και είπα «ευτυχώς Παναγιά μου θα συνεχίσω να τρέχω» μετά από αυτό βγήκα έξω από το λεωφορείο...

 

Από τότε έχεις ξαναμπεί σε λεωφορείο στη Χίο;

Α.Σ: Έχω μπει μόνο μία φορά στο λεωφορείο φέτος το Πάσχα κι αυτό αναγκάστηκα να το πάρω για να πάω στο λιμάνι των Μεστών και να πάρω το καράβι για Αθήνα. Η αλήθεια είναι πως όταν μπήκα μέσα οι παλμοί μου ανέβηκαν, στο μυαλό μου ήρθαν εικόνες από το παρελθόν.... Αλλά ευτυχώς μετά μου πέρασαν όλα.

 

Αθλητισμός και υγιεινή διατροφή πάνε πακέτο;

Α.Σ: Φυσικά και πάνε πακέτο, με σωστή διατροφή λαμβάνεις τα απαραίτητα διατροφικά συστατικά τα οποία είναι πολύ χρήσιμα ώστε να μπορεί ο οργανισμός να ανταπεξέλθει στις απαιτήσεις της προπόνησης και της καθημερινότητας μας. Επίσης, η υγιεινή διατροφή βοηθάει στην πρόληψη προβλημάτων υγείας.

Τον τελευταίο καιρό παρατηρούμε μία έντονη ενασχόλησή σου με την προώθηση των τοπικών προϊόντων μέσω του .myrovoloschios.gr.  Πως προέκυψε αυτή η συνεργασία;

Α.Σ: Η συμμαθήτρια και φίλη μου που ασχολείται με αυτά, μου είχε στείλει για δώρο τα προϊόντα. Είδα το "site" και μου άρεσε, το θεώρησα μια καινοτόμα ιδέα που μέσω του ηλεκτρονικού καταστήματος παρουσιάζονται τα Χιώτικα προϊόντα κι έτσι για να την ευχαριστήσω έβαλα ένα "post" στο Instagram μου. Οι φίλοι μου από Αθήνα καθώς κι άλλοι αθλητές που έρχονται στο χώρο μου, άρχισαν με ρωτάνε για τη μαστίχα και πως μπορούν να την προμηθευτούν, μιας και γνώριζαν τις ευεργετικές της ιδιότητες. Κάπως έτσι ξεκίνησα να ανεβάζω κι άλλα "post" καθώς είναι κάτι που χρησιμοποιώ και εγώ στην καθημερινότητα μου και στη γυμναστική μου. Δεν είναι συνεργασία αυτό που έχουμε με την Ευγενία αλλά αγάπη, ενδιαφέρον, στήριξη, αμοιβαία και από τις δύο πλευρές μιας και είμαστε χρόνια φίλοι και όπως αυτή είναι δίπλα μου έτσι είμαι και εγώ για εκείνη.

 

Τελικά η Χιακή γη έχει να μας προσφέρει πλούσια προϊόντα;

Α.Σ: Η Χιακή γη έχει να μας προσφέρει πλούσια προϊόντα. Είμαστε πολύ τυχεροί που ζούμε σε αυτό το όμορφο νησί που είναι πλούσιο σε μαστίχα δεν είναι τυχαίο που έχει βραβευτεί σε πολλούς διαγωνισμούς για τις ευεργετικές ιδιότητές της. Έχουμε πολλά προϊόντα που κύριο συστατικό τους έχουν τη μαστίχα, όπως: Καλλυντικά περιποίησης, τσίχλες, παστέλια, λουκούμια, υποβρύχια, λικέρ, σκόνη μαστίχα (που είναι θαυματουργή για το στομάχι) κ.α., φυσικά μη ξεχνάμε και τους χυμούς μας και τα υπέροχα αμυγδαλωτά...

Θα σκεφτόσουν την επιστροφή σου πίσω στο νησί;

Α.Σ: Σίγουρα στο μέλλον θέλω να επιστρέψω μόνιμα στο νησί. Τα τελευταία 8 χρόνια βρίσκομαι στην Αθήνα αφού τέλειωσα τη σχολή μου και αμέσως μετά άρχισα να εργάζομαι σε ένα κέντρο αποκατάστασης "Φώτης Γρηγοράτος Χειρομαλάξεις" στη Βούλα όπου βρίσκομαι εκεί 4 χρόνια. Επισκέπτομαι όσο πιο συχνά μπορώ το νησί, διότι με ξεκουράζει και με ηρεμεί.

 

«Μετά το τροχαίο φυσικά και έχω αναθεωρήσει πράγματα στη ζωή μου. Σκέφτομαι διαφορετικά, απολαμβάνω την κάθε στιγμή της ζωής μου, πηγαίνω ταξίδια, προσπαθώ να κάνω όσο περισσότερα πράγματα μπορώ».

 «Η επαρχία στερεί ευκαιρίες εξέλιξης από τους αθλητές, διότι δεν υπάρχουν χώροι εκγύμνασης που να τηρούν όλες τις προϋποθέσεις»

 «Δεν είναι συνεργασία αυτό που έχουμε με την Ευγενία αλλά αγάπη, ενδιαφέρον, στήριξη, αμοιβαία και από τις δύο πλευρές  μιας και είμαστε χρόνια φίλοι και όπως αυτή είναι δίπλα μου έτσι είμαι και εγώ για εκείνη»

 

 

Who is Who :

Ο Αντώνης Σαρρής είναι 27 ετών και είναι απόφοιτος της Γυμναστικής Ακαδημίας. Εργάζεται σε κέντρο αποκατάστασης "Φώτης Γρηγοράτος Χειρομαλάξεις" στη περιοχή της Βούλας. Είναι ενεργός αθλητής στίβου κι ασχολείται κυρίως με τις μεγάλες αποστάσεις. Εργάζεται έξι μέρες την εβδομάδα και γυμνάζεται από 4 έως 6 φορές εβδομαδιαίως. Σέβεται το σώμα του και το ακούει, δε κάνει υπερβολές, διότι θέλει να είναι αποδοτικός και στην εργασία και στη προπόνηση του. Από το 2013 έως το 2016 ταλαιπωρήθηκε με διάφορους τραυματισμούς. Έχοντας περάσει από αρκετούς γιατρούς όπου δεν μπορούσαν να καταλήξουν από που προέρχονται οι πόνοι στη κνήμη του το 2016 ευτυχώς ανακάλυψαν την αιτία. Χειρουργήθηκε και τώρα είναι υγιέστατος και απολαμβάνει αυτό που τόσο αγαπάει, το τρέξιμο. Στόχος του είναι να φτάνει στα όριά του και να ξεπερνάει τον εαυτό του. Επιθυμεί να πραγματοποιεί αξιοπρεπείς εμφανίσεις και να είναι σταθερός στις επιδόσεις του.

Νοιώθει τυχερός που η οικογένεια του και ο εργοδότης Φώτης Γρηγοράτος τον στηρίζουν φυσικά δεν παραλείπει να αναφερθεί στο site: www.myrovoloschios.gr που προμηθεύεται τα απαραίτητα προϊόντα που χρησιμοποιεί στη διατροφή του.

 

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε Συνδρομητής

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ