Ζωή

1/5/18 23:11

τελ. ενημ.: 1/5/18 23:15

Χέρι βοηθείας από τον Σ.Φ.Ο. στους ακρίτες των Οινουσσών

Μοίρασε χρηματικά βοηθήματα, ανέλαβε τη φαρμακευτική κάλυψη αναξιοπαθούντων πολιτών και πλήρωσε τη ΔΕΗ σε όσα νοικοκυριά απειλούνταν με διακοπή ρεύματος

Ο Σύλλογος «Φίλοι Οινουσσών» συνεχίζοντας την κοινωνική δραστηριότητά του και με την ευκαιρία της εορτής του Πάσχα απέστειλε χρηματικά βοηθήματα σε 60 οικογένειες εχόντων ανάγκη συμπατριωτών, που υποστηρίζονται κάθε μήνα από το επιδοματικό πρόγραμμα του ΣΦΟ.

Συνεχίστηκε και φέτος η διανομή των τσουρεκιών σε ασθενείς και σε μοναχικούς συμπατριώτες μας καθώς και σε οικογένειες του νησιού, που είναι ενταγμένες στην ανωτέρω δράση. Επίσης δόθηκαν από τον ΣΦΟ τσουρέκια και πασχαλινά εδέσματα στα στρατευμένα νιάτα της πατρίδας μας στα φυλάκια Προφ. Ηλία και Παναγιάς.

Παράλληλα οργανώθηκε τη Δευτέρα του Πάσχα λαχειοφόρος κλήρωση για το «Καλάθι της Αγάπης», που περιέχει ένα ντόπιο κατσίκι και ένα καλάθι με τοπικά προϊόντα της Αιγνούσας. Τυχερός της κλήρωσης ήταν ο κ. Γιάννης Γ. Λυγνός, που προσέφερε το καλάθι στο Οικοτροφείο Οινουσσών. Ο Σύλλογος πρόσθεσε ένα ακόμη κατσικάκι για τα παιδιά και τους εργαζόμενους του Οικοτροφείου. Τα έσοδα της κλήρωσης δημιουργούν ειδικό ταμείο αρωγής και υποστήριξης ασθενών και απόρων συμπατριωτών.

Παράλληλα ο Σύλλογος παρείχε έγκαιρα και πάλι την πάγια οικονομική στήριξη στην Εκκλησία του νησιού μας καθώς και την κατ’ έθιμο συνεισφορά στον στολισμό του Επιταφίου και σε άλλες λειτουργικές ανάγκες του ναού.

Τέλος διατέθηκαν εκτάκτως χρηματικά ποσά σε οικογένειες, που αντιμετώπιζαν σοβαρά προβλήματα υγείας καθώς και οικονομικά προβλήματα, ενώ καλύπτεται η φαρμακευτική κάλυψη και η δαπάνη του ηλεκτρικού ρεύματος σε νοικοκυριά, που απειλούνται με διακοπή.

Σχόλια άρθρου: 0

Δείτε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
300x250
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση