12.7.2019 10:27

«Ένας μαθητής με υψηλούς στόχους προετοιμάζεται από το γυμνάσιο για τις πανελλήνιες»

Η Μαριλένα Μαλαφή κατέκτησε το δικό της προσωπικό στόχο

Συνειδητοποιημένη, απόλυτα προσγειωμένη και φυσικά ικανοποιημένη που οι κόποι χρόνων ανταμείφθηκαν, η Μαριλένα Μαλαφή με 18132 μόρια συγκαταλέγεται στους πρωτεύσαντες μαθητές των Πανελληνίων στο νησί μας και όπως εξηγεί στον «π» οι βασικές επιλογές της είναι η ιατρική, η οδοντιατρική και η βιολογία.

Παρότι είναι κόρη γιατρού επισημαίνει ούτε ουδέποτε το επάγγελμα του πατέρα της επηρέασε τις επιλογές της. «Οι γονείς μου δεν με έσπρωξαν στη συγκεκριμένη κατεύθυνση, αυτή των επιστημών υγείας αλλά από μικρή μου μετέφεραν την τάση του να ασχολούμαι με πολλούς διαφορετικούς τομείς και αυτό πιστεύω ότι θα με βοηθήσει να προσαρμοστώ σε όποιο κλάδο ακολουθήσω τελικά».

«Πολυετής προετοιμασία αν έχεις υψηλούς στόχους»

«H προετοιμασία για την ύλη της τρίτης λυκείου ξεκίνησε το καλοκαίρι που πέρασε. Ωστόσο ένας μαθητής που έχει υψηλούς στόχους ουσιαστικά προετοιμάζεται από τα χρόνια του γυμνασίου για τις πανελλήνιες εξετάσεις . Η οργάνωση και η συνέπεια στο διάβασμα καλλιεργούνται από νωρίς με αποτέλεσμα να αξιοποιούνται και τα χαρίσματα του μαθητή. Από την στιγμή που ξεκίνησε η προετοιμασία διάβαζα καθημερινά τουλάχιστον 5 ώρες και προς το τέλος, ειλικρινά... δεν προλάβαινα ούτε να τις μετρήσω», αναφέρει η Μαριλένα.

«Η χρονιά των Πανελληνίων είναι δύσκολη»

Απαιτητική και σίγουρα δύσκολη χαρακτήρισε η Μαριλένα την τρίτη Λυκείου, με την ίδια να αναγκάζεται να περιορίσει δραστηριότητές της για να ανταπεξέλθει στο φορτωμένο από διάβασμα ημερήσιο πρόγραμμα. «Η χρονιά των πανελληνίων είναι μια δύσκολη περίοδος Την περίοδο αυτή όλοι οι μαθητές στερούνται πράγματα και αλλάζουν συνήθειες ανεξάρτητα από τον στόχο τους. Εγώ δεν ένιωσα ότι στερήθηκα πολλά άλλα σίγουρα δεν ένιωθα καλά με τον εαυτό μου αφού αναγκάστηκα να εγκαταλείψω τις δραστηριότητες μου».

Όσον αφορά το ιδιαίτερα καλό αποτέλεσμα που επιφύλαξε για εκείνη η δοκιμασία των Πανελληνίων, υπογραμμίζει χαρακτηριστικά «Το αποτέλεσμα των πανελλαδικών είναι απλά ένας αριθμός . Ο προσωπικός μου στόχος ήταν να αποκτήσω τα απαραίτητα πνευματικά και ηθικά εφόδια και κυρίως την γνώση προκειμένου να εξελιχθώ και να επιβιώσω στο στίβο της ζωής. Σίγουρα όταν έχεις δουλέψει συστηματικά και οργανωμένα αναμένεις ένα καλό αποτέλεσμα».

Δύσκολα θέματα για καλά προετοιμασμένους μαθητές

Σχολιάζοντας τα θέματα των Πανελληνίων, η Μαριλένα υπογράμμισε ότι ήταν για καλά προετοιμασμένους μαθητές. «Τα θέματα ήταν δύσκολο να τα προσεγγίσεις με άνεση γιατί δεν παρουσίαζαν πολλά κοινά στοιχεία με αυτά των προηγούμενων χρόνων. Ένας καλά προετοιμασμένος μαθητής με ψυχραιμία και μεθοδικότητα μπορούσε να δείξει την δουλειά του και να ξεχωρίσει», κατέληξε.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε Συνδρομητής

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ