2.7.2019 14:31

«Η λαμαρίνα, η λαμαρίνα όλα τα σβήνει» κερδίζοντας ειδική διάκριση στη cineμάθεια

Η Μαρία Σκυριώτη από τα Ναυτικά Εκπαιδευτήρια Τσάκος μιλάει στον "π" για την ταινία

Με μια ναυτική ταινία συμμετείχαν τα ναυτικά εκπαιδευτήρια Τσάκος στη φετινή cineμάθεια, κατορθώνοντας μάλιστα να αποσπάσουν και ειδική διάκριση για την ανάδειξη της σημασίας που έχει η ναυτοσύνη μέσα από τη λιτή αξιοποίηση της λογοτεχνικής γραφής του Αντώνη Σουρούνη.  Η  ιδέα της δημιουργίας μιας ταινίας και της συμμετοχής της στη cineμάθεια γεννήθηκε από την καθηγήτρια κοινωνιολογίας Μαρία Σκυριώτη, η οποία θέλησε να αξιοποιήσει το μάθημα της  δημιουργικής  ζώνης και να αναδείξει τις δεξιότητες των μαθητών της  .

«Κατά τη διάρκεια της χρονιάς επεξεργαστήκαμε διάφορα κείμενα, λογοτεχνικά και ποίησης και τελικά καταλήξαμε στο μυθιστόρημα του Αντώνη Σουρούνη «Γκας ο Γκάνγκστερ»  που  περιγράφει μια ναυτική περιπέτεια ενός Έλληνα μετανάστη στη Γερμανία , ο οποίος δουλεύει σε ένα ξενοδοχείο και πείσθηκε από τον καπετάνιο να πάει στο πλοίο ως ναύτης», εξηγεί στον «π» η Μαρία Σκυριώτη.

Στην ταινία πρωταγωνιστούν μόνο αγόρια, καθώς η υπόθεση εκτυλίσσεται μέσασε πλοίο. «Μπορεί τα κορίτσια να μην πρωταγωνιστούν στην ταινία αλλά συμμετείχαν ενεργά σε αυτή στο μακιγιάζ, στο styling και με τις ιδέες τους. Επίσης η αφίσα σχεδιάστηκε πάλι από μαθητής μας», λέει η Μ. Σκυριώτη προσθέτοντας ότι τα γυρίσματα ξεκίνησαν τον Δεκέμβριο και ολοκληρώθηκαν στα  τέλη Απριλίου. «Είμαι ικανοποιημένη γιατί τα παιδιά ευχαριστήθηκαν τη συμμετοχή τους και όσοι είδαν την ταινία έμειναν ενθουσιασμένοι. Χαίρομαι που λάβαμε βέβαια και αυτή την ειδική διάκριση», είπε κλείνοντας η Μαρία Σκυριώτη

Ειδήσεις σήμερα

Γίνε Συνδρομητής στον Έντυπο «π». Αποστολή σε όλη την Ελλάδα με 25€/εξάμηνο

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ