31.7.2019 11:06

Η «ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ» ήρθε μέσα από την κατανόηση των συναισθημάτων μου

Άμεση Συναισθηματική Αποφόρτιση και Επίτευξη Στόχων η καινοτομική μέθοδος του Αργύρη Σ. Μάρδα

Τα θετικά αποτελέσματα της καινοτόμας μεθόδου άμεσης συναισθηματικής αποφόρτισης-EXPANSION METHOD- που ο ίδιος εμπνεύστηκε και εφάρμοσε αρχικά στον εαυτό του, μας εξηγεί ο Χιώτης στην καταγωγή δημιουργός της EXPANSION METHOD, Αργύρης Στραβελάκης Μάρδας, ο οποίος ήρθε στο νησί μας για να γνωρίσει τις ρίζες του όπως λέει και για να ολοκληρώσει το τρίτο κατά σειρά βιβλίο του.

Μέθοδος άμεσης συναισθηματικής αποφόρτισης κάνει θαύματα…

Τρεις ημέρες απαιτούνται για να ανακαλύψει κάποιος τα ευεργετικά αποτελέσματα της ιδιαίτερα καινοτόμου expansion method . «Πρόκειται για μία ψυχολογική συνδυαστική μέθοδο άμεσης αποφόρτισης και επίτευξης στόχου. Πολύ πρακτικά σε μικρό χρονικό διάστημα απομονώνει το πρόβλημα που μπορεί να αντιμετωπίζουμε στην καθημερινότητα μας, βρίσκει τις ρίζες του στο βαθύ παρελθόν μας και το απελευθερώνει. Το αποτέλεσμα είναι ότι βελτιώνεται η καθημερινότητα μας», αναφέρει ο εμπνευστής της μεθόδου Αργυρής Μάρδας

«Τρεις ημέρες από μία ώρα καθημερινά και το θαύμα δεν αργεί να έρθει. Η μέθοδος ξεκίνησε το 2009 , απαιτήθηκαν έξι χρόνια ερευνών και μελετών παρουσιάστηκε το 2015 και το 2016 βραβεύτηκε από το ίδρυμα Βαρδινογιάννη και την «Ελπίδα» και τώρα ήδη είναι σε δύο ευρωπαϊκά προγράμματα . Τα σχολεία συμμετέχουν μέσω του προγράμματος «Μαθαίνοντας Επιστήμη μέσα από το θέατρο», εξηγεί ο Αργύρης

Φέτος στο πρόγραμμα «Μαθαίνοντας Επιστήμη μέσα από το θέατρο», συμμετείχαν πάνω από 400 μαθητές από 23 σχολεία από όλη την Ελλάδα και δημιούργησαν μαζί με τους εκπαιδευτικούς τους παραστάσεις. Τα σχολεία είχαν τη δυνατότητα να παρουσιάσουν τις παραστάσεις τους σε δύο μοναδικές εκδηλώσεις, στην Αθήνα (6-7 Απριλίου στην Ελληνογερμανική Αγωγή) και στη Θεσσαλονίκη (13-14 Απριλίου στο Κέντρο Διάδοσης Επιστημών & Μουσείο Τεχνολογίας NOESIS) είτε να τις ανεβάσουν στο χώρο τους και να τις αποστείλουν βιντεοσκοπημένες. Την πέμπτη χρονιά διεξαγωγής της δράσης, για πρώτη φορά ειδικοί από τους χώρους της τέχνης και της διδακτικής θετικών επιστημών, παρακολούθησαν τις παραστάσεις και ενίσχυσαν την παιδαγωγική αξία της δράσης, βοηθώντας μαθητές και εκπαιδευτικούς με τα εποικοδομητικά σχόλιά τους. «Όσα σχολεία της Χίου επιθυμούν να συμμετέχουν στο καταπληκτικό αυτό πρόγραμμα μπορούν να βρουν πληροφορίες στο site https://www.scienceview.gr/».

Εφάρμοσα τη μέθοδο στον εαυτό μου

Ο Αργύρης θυμάται ότι όλα ξεκίνησαν πριν από χρόνια όταν ο ίδιος είχε νοσήσει. «Βρισκόμουν στο κρεβάτι των νοσοκομείων εξαιτίας μιας ψυχοσωματικής ασθένειας. Ήμουν μεταξύ ζωής και θανάτου. Φοβούμουν τα πάντα και πάλευα με φοβίες. Τότε μόνος μου ανακάλυψα τη μέθοδο της συναισθηματικής αποφόρτισης, βρήκα όλα αυτά τα τοξικά συναισθήματα, τα απελευθέρωσα και γιάτρεψα μόνος μου το σώμα μου. Η ασθένεια μου και όλα όσα πέρασα έγιναν η αφορμή για να γράψω το πρώτο μου βιβλίο με τίτλο «Αναγέννηση». Πρόκειται για μία ιστορία μυθοπλασίας, η οποία στηρίζεται στα γεγονότα που έζησα. Είναι μία τριλογία βιβλίων. Πρώρα έγραψα την Αναγέννηση, ακολουθεί η μυθική Ατλαντίδα και τώρα εδώ στη Χίο ήρθα να ανακαλύψω τις ρίζες μου και να ολοκληρώσω την τριλογία μου με το τελευταίο βιβλίο που θα έχει τίτλο «Η μέθοδος», αναφέρει ο Αργύρης Μάρδας, υπογραμμίζοντας ότι ο ίδιος από μικρός είχε την ικανότητα να κατανοεί τους ανθρώπους και τα συναισθήματά τους.

Η συναισθηματική μέθοδος στα σχολεία

Ο Αργύρης Μάρδας δεν παραλείπει να αναλύσει και την αξία της συναισθηματικής μεθόδου στα σχολεία, επισημαίνοντας ότι είναι σημαντικό τα παιδιά να κατανοούν και να αναγνωρίζουν συναισθήματά τους και δίνουν λύσεις σε μικρές καθημερινές συναισθηματικές καταστάσεις.

Who is Who:

Ο Αργύρης Μάρδας Στραβελάκης είναι σύμβουλος, εμπνευστής και δημιουργός της καινοτομικής μεθόδου Άμεσης Συναισθηματικής Αποφόρτισης και Επίτευξης Στόχων, Expansion Method, συγγραφέας του βιβλίου Expansion Chronicles: Αναγέννηση, Εκδ. Λιβάνη και δημιουργός της ενεργειακής δονητικής θεραπείας Vibrative Expansion (Δονητική Διεύρυνση). Ο Αργύρης έχει σπουδάσει συγγραφή σεναρίων, σκηνοθεσία, κινηματογράφο και παραγωγή.

 

 

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε Συνδρομητής

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ