30.11.2022 15:19

"Το νομοσχέδιο Πλεύρη κατεδαφίζει ό,τι απέμεινε από το ΕΣΥ"- Βίντεο

Τη μετατροπή της υγείας των πολιτών σε ακόμα πιο ακριβό εμπόρευμα και προνόμιο για λίγους, κατήγγειλαν το πρωί της Τετάρτης οι εργαζόμενοι στο Νοσοκομείο Χίου, με αφορμή το νέο νομοσχέδιο Πλεύρη για την υγεία.

Όπως εξήγησαν σε συνθήκες που οι λίστες των τακτικών ιατρείων και χειρουργείων, των επεμβατικών και απεικονιστικών εξετάσεων στις δημόσιες δομές και τα νοσοκομεία σήμερα ξεπερνούν κάθε όριο, η διέξοδος του ραντεβού με το γιατρό στο ιδιωτικό ιατρείο ή στο ιδιωτικό κέντρο, θα γίνει αναγκαστικός μονόδρομος για χιλιάδες που θα βρεθούν στην ανάγκη.

Παράλληλα επεσήμαναν ότι αφαιρείται ένα ακόμα εμπόδιο για να γίνουν οι ασθενείς εύκολη πελατεία στον ιδιωτικό τομέα, να βάλουν ακόμα πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη, ώστε να κερδοσκοπούν τα μεγάλα ιδιωτικά θεραπευτήρια και

« Το νέο νομοσχέδιο ανατρέπει τις εργασιακές σχέσεις των γιατρών, καταργώντας την πλήρη και αποκλειστική απασχόλησή τους στο ΕΣΥ.  Η κατάργηση αυτή δεν αφορά όμως μόνο τους γιατρούς αλλά όλο το λαό, αφού οδηγεί σε επιδείνωση των όρων περίθαλψης και σε αύξηση των ιδιωτικών δαπανών υγείας», εξήγησαν μεταξύ άλλων.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ