26.7.2019 12:54

Στον «αέρα» το αιματολογικό του νοσοκομείου

Η μία και μοναδική αιματολόγος είναι σε νόμιμη άδεια και οι ασθενείς αναζητούν "θεραπεία" στην Αθήνα και σε ιδιώτες

Η νόμιμη άδεια της μοναδικής αιματολόγου του νοσοκομείου σε συνδυασμό με την μετάθεση της άλλης αιματολόγου, προκάλεσαν αναστάτωση αι ανησυχία στους ασθενείς, οι οποίοι μη έχοντας άλλη επιλογή απευθύνθηκαν σε ιδιωτική κλινική για να πραγματοποιήσουν  τις προγραμματισμένες θεραπείες τους. Το κενό που δημιουργήθηκε στο ανώτατο υγειονομικό ίδρυμα του νομού μας αναδεικνύει για μία ακόμη φορά την ανεπαρκή στελέχωση των δημοσίων μονάδων υγείας , η οποία δυστυχώς έχει άμεσο αντίκτυπο στη ζωή και καθημερινότητα των ασθενών.

«Μέχρι να φύγει η κα Χαλιορή μας εξυπηρετούσε και κάναμε τις θεραπείες μας στο νοσοκομείο και όποτε έλειπε την αναπλήρωνε η άλλη αιματολόγος. Τώρα πλέον που έφυγε έμεινε μόνης της η κα Δημητρακοπούλου με αποτέλεσμα όταν λείπει με άδεια να μην υπάρχει κανένας να την αντικαταστήσει. Το πρόβλημα που δημιουργείτε  είναι μεγάλο διότι αναγκαζόμαστε ή να μεταβούμε στην Αθήνα για να πραγματοποιήσουμε τη θεραπεία μας ή να επιλέξουμε τη λύση της ιδιωτικής κλινικής, με ότι αυτό συνεπάγεται για την τσέπη μας. Υπάρχουν  βέβαια και ασθενείς που δυστυχώς δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να επιλέξουν τίποτα από τα δύο. Αυτοί τι θα κάνουν;», αναρωτιούνται απογοητευμένοι οι ασθενείς.

Ελ. Κανταράκη « Έχουμε ζητήσει δεύτερο αιματολόγο αλλά δεν έχει εκδηλωθεί ενδιαφέρον»

Την ανησυχία της για το κενό που έχει δημιουργηθεί με την απουσία της αιματολόγου, εξέφρασε μέσω του «π» και η  διοικητής του Σκυλίτσειου, η οποία  υπογράμμισε ότι προκήρυξε θέση επικουρικού αιματολόγου αλλά ουδείς εκδήλωσε ενδιαφέρον. 

«Το νοσοκομείο δεν έχει τμήμα χημειοθεραπειών αλλά οι δύο αιματολόγοι εξυπηρετούσαν τις θεραπείες για να αποφεύγονται οι μετακινήσεις των ασθενών. Με τη μετάθεση της κας Χαλιορή δημιουργήθηκε κενό καθώς τη μόνιμη θέση που προκηρύχθηκε την έλαβε η μέχρι τώρα επικουρική γιατρός, η οποία τώρα βρίσκεται σε νόμιμη άδεια. Η διοίκηση κατανοεί απόλυτα τους ασθενείς και ήδη έχει καταθέσει πρόταση για δεύτερη θέση μόνιμου αιματολόγου και δημιουργία τμήματος χημειοθεραπειών», εξήγησε η κα Κανταράκη.

Ειδήσεις σήμερα

Γίνε Συνδρομητής στον Έντυπο «π». Αποστολή σε όλη την Ελλάδα με 25€/εξάμηνο

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ