8.1.2021 13:23

Στην ουρά οι δάσκαλοι για rapid test πριν την επιστροφή στα σχολεία

Μ.Μουτρίκα: Ευθύνη της Πολιτείας και όχι του Συλλόγου Δασκάλων η διενέργεια rapid test

Τεστ ταχείας ανίχνευσης σε Δασκάλους και Νηπιαγωγούς πραγματοποιήθηκαν σήμερα στον Οίκο Χίου Διδασκάλου, έπειτα από πρωτοβουλία του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών και της Π.Ε. Χίου. 

Η αυλαία για νηπιαγωγεία και δημοτικά ανοίγει και οι δάσκαλοι επιδιώκουν να είναι έτοιμοι να υποδεχτούν υγιή τα παιδιά. Έτσι πάνω από 80 εκπαιδευτικοί εκδήλωσαν το ενδιαφέρον τους και περίμεναν στην ουρά προκειμένου να υποβληθούν σε rapid test. 

Ευθύνη Πολιτείας

Σε δηλώσεις της η πρόεδρος του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών, Μαρία Μουτρίκα επεσήμανε ότι δεν είναι αρμοδιότητα του συλλόγου να ζητά να υποβληθούν οι δάσκαλοι σε τεστ αλλά της ίδια της πολιτείας που οφείλει να διαφυλάττει εκπαιδευτικούς και παιδιά. 

«Ο Σύλλογος αφουγκράζεται τις ανησυχίες των εκπαιδευτικών, των παιδιών και των γονιών. Δεν είναι όμως ο ρόλος του Συλλόγου να καλύπτει τα κενά της πολιτείας», δήλωσε.

Παράλληλα εξέφρασε την ανησυχία των εκπαιδευτικών για την ουσιαστική αλλά καθυστερημένη λήψη μέτρων πρόληψης κατά της εξάπλωσης του ιού.

Η συνείδηση των εκπαιδευτικών να εισέλθουν στις αίθουσες διδασκαλίας υγιείς οδήγησε στην σημερινή προσπάθεια που ωστόσο έχει σημασία να επαναληφθεί.

Έτσι, εφόσον υπάρξει αυξημένο ενδιαφέρον από τους εκπαιδευτικούς, η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου θα διεξάγει νέα τεστ προσεχώς.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ