4.3.2018 16:45

ΣΕΣΝΟΧ: Η πραγματικότητα της Μαιευτικής καταρρίπτει τις επευφημίες της διοίκησης

Το πρωτοσέλιδο δημοσίευμα του politischios.gr ότι προ ημερών δόθηκε εντολή να κλείσουν τα χειρουργεία της μαιευτικής γιατί μπάζουν νερά από τις βροχοπτώσεις, επιβεβαιώνει με ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Εργαζομένων του Νοσοκομείου Χίου.

Σε αυτή βάλλει με έμμεσο τρόπο κατά της διοίκησης λέγοντας ότι: «Λίγες μέρες ύστερα από τις σχεδόν επευφημίες ότι το «Σκυλίτσειο» εξετάζει ένα χωριό την ημέρα, τα «ανθρωποκεντρικά μοντέλα» του Νοσοκομείου, τους «ισοσκελισμένους προϋπολογισμούς» και τις «ευκαιρίες και δυνατότητες του ΕΣΠΑ», ήρθε η πραγματικότητα ότι έκλεισαν τα χειρουργεία της μαιευτικής γιατί «μπάζουν νερά από τις βροχοπτώσεις»».

Όπως σημειώνει ο ΣΕΣΝΟΧ δεν είναι η πρώτη φορά που το κτιριακό πρόβλημα έρχεται στο επίκεντρο για το «Σκυλίτσειο».

«Δεν είναι μόνο τα χειρουργεία της μαιευτικής που «μπάζουν νερά από τις βροχοπτώσεις». Είναι και τα χειρουργεία της νέας, κατά τα άλλα, πτέρυγας και μια σειρά άλλων κακοτεχνιών στην νέα πτέρυγα του νοσοκομείου, που κόστισαν  εκατομμύρια στον ελληνικό λαό.  Ωστόσο, η νέα πτέρυγα δεν παραλήφθηκε ποτέ όπως έπρεπε και έτσι η όποια αναζήτηση ευθυνών να είναι πλέον αδύνατη», σημειώνει το Σωματείο.

Η τραγικότητα των μειωμένων κλινών

Ο ΣΕΣΝΟΧ μεταξύ άλλων θίγει και το ζήτημα της Παθολογικής Κλινικής λέγοντας ότι οι διαμαρτυρίες των εργαζομένων προσέκρουαν πάντοτε στα «κλειστά αυτιά» των Διοικήσεων με αποτέλεσμα: «σήμερα ασθενείς και εργαζόμενοι να βιώνουν  καθημερινά την τραγικότητα των μειωμένων κλινών».  

«Παράλληλα, οι ασθενείς καθημερινά ταλαιπωρούνται εξαιτίας της πολύωρης αναμονής τους στα ΤΕΠ, έως ότου βρεθεί διαθέσιμο κρεβάτι για να νοσηλευτούν.  Μόνιμη είναικαι η ύπαρξη των ράντζων και των διασπορών σε άλλες κλινικές εξ’ αιτίας της στενότητας του χώρου της παθολογικής, με ότι συνεπάγεται αυτό ιατρικά – υγειονομικά και σε φόρτο εργασίας.

Η αλήθεια είναι ότι οι εργαζόμενοι, (νοσηλευτικό, ιατρικό, παραϊατρικό και διοικητικό  προσωπικό) για να ανταπεξέλθουν στην εξέταση «ενός χωριού» εξοντώνονται με τους όποιους κινδύνους αφορά αυτό στον τομέα της υγείας. Η ανύπαρκτη πρωτοβάθμια φροντίδα υγεία στο νησί οδηγεί στο να επιτελεί και αυτό το ρόλο το νοσοκομείο», προσθέτει ο ΣΕΣΝΟΧ.  

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ