4.3.2022 14:00

Παρπαριά - Το χωριό έχει αγροτικό ιατρό αλλά μόνο στα χαρτιά

Έξι μήνες η Παρπαριά με την αγωνία σχηματισμένη στο πρόσωπο των κατοίκων της περίμενε το νέο αγροτικό ιατρό στο Π.Ι Παρπαριάς. Τέλος Φλεβάρη ήρθε επιτέλους για εγκατάσταση.

Όμως, στο πρόγραμμα του Μάρτιου που ανάρτησε ο ιατρός δεν υπάρχει καμιά ημέρα εφημερίας για το χωριό.

Αντιθέτως υπάρχουν 12 ημέρες εφημερίας στη Βολισσό και 11 ημέρες εφημερίας στης Οινούσσες.

Αναφερόμενος στο θέμα ο πρόεδρος του χωριού, Νάσος Βατράνης, επεσήμανε ότι το χωριό έχει εγκαταληφθεί πλήρως από την πολιτεία αφού ο μοναδικός γιατρός  με έδρα την Παρπαριά, ουσιαστικά βρίσκεται εκεί μόνο στα χαρτιά.

«Κατανοούμε ότι υπάρχει πρόβλημα με την στελέχωση στο αγαπητό νησί των Οινουσσών, κατανοούμε ότι υπάρχει σημαντικό πρόβλημα στην Αμανή, λογω ελλείψεως του γενικού ιατρού, όπου έχει εγκαταλειφτεί εντελώς η προσπάθεια από τους αρμοδίους στο νησί, αλλά ως πότε η Κοινότητα Παρπαριάς να πληρώνει το μάρμαρο και συνάμα να στελεχώνει συνέχεια τα τελευταία δυο χρόνια τις θέσεις ιατρών στην Αμανή και τις Οινούσσες.

Γιατί η Βόρεια Χίος που είναι από 70 έως 45 χιλιόμετρα από το νοσοκομείο της πόλης, να ζει με το άγχος ,αν θα προλάβει ένας κάτοικος της να έχει τις πρώτες ανάγκες σε υγειονομικό επεισόδιο. Έχουμε αγροτικό ιατρό με έδρα την Παρπαρια και ουσιαστικά δεν έχουμε», επεσήμανε.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ