17.5.2024 8:16

Νέο ασθενοφόρο στο Κέντρο Υγείας Πυργίου

Η 2η Υγειονομική Περιφέρεια (ΥΠΕ) παρέλαβε την Πέμπτη 16 Μαΐου επτά νέα ασθενοφόρα, τα οποία θα διατεθούν σε Κέντρα Υγείας του Βορείου και Νοτίου Αιγαίου. Συγκεκριμένα, τέσσερα ασθενοφόρα θα ενισχύσουν τις δομές Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (ΠΦΥ) σε Χίο (Πυργί), Μυτιλήνη, Καλλονή και Πολιχνίτο, ενώ τα υπόλοιπα τρία θα διατεθούν σε Σύμη, Πάτμο και Τήλο.

Η προμήθεια των ασθενοφόρων, συνολικού κόστους 511.599,2 ευρώ, αποτελεί μέρος μιας ευρύτερης προσπάθειας αναβάθμισης των υπηρεσιών υγείας στα νησιά. Από το 2019, έχουν αποκτηθεί συνολικά 27 ασθενοφόρα για τις ανάγκες των νησιών του Αιγαίου μέσω ΕΣΠΑ.

Η Αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας, Ειρήνη Αγαπηδάκη, κατά την παράδοση των ασθενοφόρων, τόνισε τη δέσμευση της κυβέρνησης για ενίσχυση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, με στόχο την παροχή ποιοτικών υπηρεσιών υγείας σε όλους τους πολίτες. Η κ. Αγαπηδάκη αναφέρθηκε επίσης στις παράλληλες προσπάθειες αναβάθμισης των υποδομών και του εξοπλισμού των Κέντρων Υγείας, καθώς και στην ενίσχυση του προσωπικού τους.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ