19.6.2019 12:50

Μονιμότητα και όχι αβεβαιότητα ζητούν οι συμβασιούχοι του Νοσοκομείου

Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους μετά τις εκλογές

Να θέσουν τέλος στην μακροχρόνια  εργασιακή αβεβαιότητα και ανασφάλεια επιθυμούν οι 30 και πλέον συμβασιούχοι υπάλληλοι του Σκυλίτσειου Νοσοκομείου Χίου, των οποίων οι συμβάσεις λήγουν το 2020, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται δυσαναπλήρωτα εργασιακά κενά στο μεγαλύτερο πρωτοβάθμιο ίδρυμα του νησιού.

«Εργαζόμαστε όπως ακριβώς και οι μόνιμοι, με δύσκολα ωράρια εργασίας και με κανένα εργασιακό δικαίωμα. Εργαζόμαστε σε δύσκολες συνθήκες, με συνεχόμενες συμβάσεις εδώ και τρία χρόνια και με πολλά προβλήματα στη μισθοδοσία μας. Υπήρχαν μήνες που δεν φέρναμε στο σπίτι μας χρήματα γιατί υπήρχε καθυστέρηση στη μισθοδοσία.

Η πρόσληψή μας έγινε  με διαδικασίες ΑΣΕΠ, με μοριοδότηση και όχι με κομματικά κριτήρια. Οι περισσότεροι από εμάς ήταν μακροχρόνια άνεργοι και κάποιοι βρίσκονται κοντά στα 50 με ότι σημαίνει αυτό για εξεύρεση εργασίας αν απολυθούμε από εδώ. Έχουμε εκφράσει τις διαθέσεις μας στη διοίκηση και ζητάμε από όλα τα κόμματα τώρα που είναι παραμονές εθνικών εκλογών να εγγυηθούν ότι δεν μας πετάξουν στον δρόμο μόλις λήξουν οι συμβάσεις μας», ανέφερε ο Λ. Μπαλαχούτης, κατά τη διάρκεια της σημερινής συνέντευξης τύπου που παραχώρησαν οι συμβασιούχοι του ΟΑΕΔ του Νοσοκομείου.

Κλιμάκωση του αγώνα μετά τις εκλογές

Στο πλευρό των συμβασιούχων εργαζομένων τάσσεται και ο ΣΕΣΝΟΧ, τα μέλη  του οποίου παρευρίσκονταν στη συνέντευξη τύπου, σημειώνοντας ότι ο αγώνας των συμβασιούχων είναι δίκαιος και απαιτείται να κλιμακωθεί την επομένη των εκλογών «Οι υπεύθυνοι του υπουργείου πρέπει να αναζητήσουν τον τρόπο της μονιμοποίησης αυτών των ανθρώπων που καλύπτουν πάγιες και όχι εποχικές ανάγκες του νοσοκομείου. Ας βρουν τις συνταγματικές εκείνες δικλείδες που θα τους επιτρέψουν τη μονιμοποίηση. Το νοσοκομείο τους χρειάζεται για να λειτουργήσει», επισήμανε ο Πρόεδρος του ΣΕΣΝΟΧ  Γιάννης  Λαμπαδοχυτός.

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ